Пт, 2024-03-29, 12:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Коли дешевше придбати зимові покришки?
Інші останні Новини з регіонів України

зимова резина На запитання, коли краще купувати шиповані шини, деякі відповідають відомим прислів'ям, в якому мовиться, що сани потрібно готувати влітку. Однак в нашому випадку дане прислів'я зовсім недоречне, тому що влітку ви вже точно не застанете низькі ціни і великі знижки на зимові покришки.

У нашій ситуації, якщо знову повернутися до зазначеного прислів'ї, то сани слід готувати весною. Тоді ви насправді заощадите до 15% від вартості. Іншими словами - найвигідніше купувати зимові протектори відразу ж після завершення холодного сезону. У цей період магазини, які займаються продажем шин, зайняті замовленнями літньої гуми на майбутній сезон, і зимові залишки їм тільки заважають. Щоб звільнити максимум місця в своїх складських приміщеннях, що залишилися шиповані покришки реалізуються за мінімальними цінами (звичайно, не безкоштовно, але все-таки значно дешевше, ніж в інші сезони року). Тому, коли вам незабаром знадобиться міняти покришки, тоді завжди враховуйте, що зимову гуму найвигідніше купувати на початку весни, а літні шини - на початку осені. Проте завжди пам'ятайте, що зимова резина Львів найвигідніше продається на порталі by-shyna.com.

Покришки придбані, коли слід міняти гуму?

Іншою поширеною помилкою, яку здійснюють багато автомобілістів, є несвоєчасний монтаж зимових протекторів на машину. Одні встановлюють їх дуже рано, і в підсумку отримують передчасне стирання гуми (внаслідок того, що експлуатаційна температура шин стає більшою допустимих стандартів). А інші змінюють літні покришки лише після випадання першого снігу і настання холодів. Коли ж слід міняти протектори, і за якими ознаками потрібно орієнтуватися?

Відповідь досить проста - досить поглянути на вуличний термометр. Хоч продавці про це і не повідомляють, але всі варіанти шипованої гуми мають ідентичні рекомендації за умовами температурної експлуатації. Відповідно до загальноприйнятих стандартів, встановлювати такі шини потрібно тоді, коли середньодобова температура коливається в межах від +5 до +7 °C. Якщо ж температура більше цієї норми, а ви вже переоснастили своє авто зимовими покришками, тоді чекайте того, що вони будуть дуже швидко зношуватися. Пояснюється це тим, що ці шини, за своєю структурою, набагато більш пористі і м'якші, ніж літні аналоги (що необхідно для підтримки особливих характеристик в морозну погоду). При високих температурах гума робиться ще більш м'якою і набагато швидше стирається.

Зовсім інша ситуація з літньою гумою. Такі покришки більш тверді і в морозну погоду максимально тверднуть, втрачаючи багато свої характеристики (що помітно позначається на керованості авто).

Ще один важливий момент, про який ми ще не згадували. Коли ви помітили на термометрі температуру +5 °C, то це зовсім не означає, що потрібно негайно бігти і міняти гуму. Рекомендуємо почекати, поки погода стабілізується. Простіше кажучи, коли дана температура протримається не менше одного тижня. Ось тоді і можна змінювати покришки.

Зараз, ви вже добре обізнані про те, коли краще купувати гуму, і коли слід міняти літні шини на зимові. Правильно плануйте дату своєї майбутньої покупки. Це дозволить вам "вихопити" протектори за мінімальною вартістю. А що стосується заміни покришок, то тут вам допоможе термометр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 856 | Додав: admin | Теги: зимова резина, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]