Пт, 2024-04-19, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Коломойський вперше прокоментував втрату "ПриватБанку". ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

  Колишній співвласник "ПриватБанку" Ігор Коломойський вперше прокоментував націоналізацію банку, заявивши, що банк "став жертвою свавілля НБУ". Коментар він дав ТСН.

Коломойський подякував Кабміну і прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

"Я хочу подякувати Кабінету міністрів і особисто Володимиру Гройсману. Як ви знаєте, внаслідок останньої хвилі клієнтської паніки, спровокованої насамперед діями НБУ, ми були змушені звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією про передачу "ПриватБанку" державі. Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда виявили справжню мужність, прийнявши це непросте рішення. Якщо б вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України", - сказав він.

Також Коломойський заявив, що "ПриватБанк" став жертвою свавілля НБУ.

"ПриватБанк" став жертвою свавілля НБУ. У "ПриватБанку" був збалансований забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом. Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, вигадував усе нові й нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру в 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші викрадені або виведені в офшори. Хоча всі ці цифри вони отримали в результаті довільної зміни облікової політики", - зазначив він.

Олігарх заявив, що "нормальні центробанки допомагають банкам у важкий час, такий як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використовував всі можливі прийоми, щоб дотиснути "ПриватБанк".

За його словами, найважливіше, що внаслідок націоналізації не постраждали клієнти банку.

"Хоч як би важко і прикро було, протягом всіх переговорів ми пам'ятали, що найголовніше - це клієнти "ПриватБанку". Мені смішно чути висловлювання, що Коломойський когось шантажував, погрожуючи обвалити "ПриватБанк". Ми захищали наш банк до останнього, але тільки до того моменту, поки ми не відчули загрозу для клієнтів", - заявив Коломойський.

Він також висловив надію на те, що новий акціонер в особі держави і нове правління "буде високо нести прапор "ПриватБанку", знайде спільну мову з усіма клієнтами банку, збереже і примножить його високі стандарти".

ЗМІ: під час переговорів про націоналізацію "ПриватБанку" Коломойському телефонувала посол США Йованович

Перш ніж рішення про націоналізацію "ПриватБанку" ухвалили остаточно, у бізнесмена і колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського відбулася розмова з послом США Марі Йованович. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Ця розмова, як зазначають джерела, була вельми непростою і стала "точкою неповернення" в історії з переходом "ПриватБанку" з приватної власності в державну.

Крім того, як вдалося з'ясувати виданню, конфіденційна угода між Мінфіном і НБУ з одного боку та Коломойським і Боголюбовим з другого, передбачає зобов'язання екс-власників упродовж півроку забезпечити численні кредити реальними заставами, далі - компенсувати втрати держави.

Як повідомлялося, уряд за пропозицією Нацбанку й акціонерів "ПриватБанку" 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію банку: держава отримає 100% у капіталі "ПриватБанку", а обсяг емісії облігацій внутрішньої держпозики для цих цілей оцінюється в межах 116,8-148 млрд грн.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України вже підписали договір про продаж 100% акцій "ПриватБанку". Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"ПриватБанк" зараз працює в звичайному режимі, платежі здійснюються без обмежень. Про це заявив голова правління банку Олександр Шлапак у зверненні до клієнтів та працівників банку, розміщеному на сторінці фінустанови у Facebook. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: Коломойський, комент, втрата ПриватБанку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]