Ср, 2024-04-24, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Команда Саакашвілі розповіла про найближчі плани
Інші останні Політичні новини

  Команда губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі, який подав у відставку, планує активно займатися політикою в Україні й розраховує домогтися дострокових виборів до парламенту.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів соратник Міхеїла Саакашвілі Давид Сакварелідзе.

"Ми не будемо поки що боротися за відставку президента. Ми будемо боротися за дострокові вибори, щоб зайти на вибори монолітною політичною силою, яка матиме бачення радикальних, але компетентних реформ. Ми цих людей покажемо суспільству. Про це ми дуже скоро всім повідомимо", - сказав він, відповідаючи на запитання, яку мету команда Саакашвілі ставить перед собою.

Сакварелідзе вважає, що в суспільстві, як і раніше, є запит на реформаторів, оскільки чинна влада не виправдала очікувань.

"Якщо дати можливість БПП і НФ, які втратили підтримку суспільства, нормально заробляти і нахабно декларувати мільйони кешу - тоді, звичайно, вибори будуть тільки через три роки, і ці люди знову будуть при владі. А виборців будуть скуповувати гречкою, як худобу. Цього ми не допустимо і проти цього будемо боротися.

Дострокові вибори не означають перемогу "регіоналів". Поле, яке БПП і НФ повинні були заповнити реформами, зараз заповнене порожнечею. Єдине, що ми допускаємо - це перемогу здорової об'єднаної політсили, в якій розуміють, що об'єднуються навколо ідеології, а не бабла. В цьому ми фундаментально відрізняємося від Порошенка", - зазначив політик.

Саакашвілі заявив, що йде відставку, в понеділок, 7 листопада 2016 року. Разом з ним звільнився його багаторічний однодумець Гіоргі Лорткіпанізде, котрий очолював нацполіцію Одещини.

Водночас Саакашвілі вперше за увесь час роботи в України відкрито звинуватив чинного президента Петра Порошенка у підтримці корупції.

Тимчасово обов'язки голови Одеської ОДА виконуватиме його 27-річна заступниця Соломія Бобровська.

Найєм: Банкова використовувала Саакашвілі як таран

Нардеп БПП Мустафа Найєм вважає, що президент і його оточення використовували Міхеїла Саакашвілі в боротьбі з політичними опонентами.

Про це політик написав на своїй Facebook-сторінці, реагуючи на заяву про відставку Саакашвілі з посади губернатора Одеської області.

"Сподіваюся, це щирий крок, який допоможе Міхеїлу Саакашвілі зрозуміти, чого він хоче насправді, і він використовує свою політичну вагу в правильних цілях", - заявив Найєм.

Він зазначив, що глава ОДА у всіх подробицях знав про те, що за його спиною ведуться політичні ігри.

"Рано чи пізно йому довелося б поглянути правді в очі і визнати, що президент спробує банально його використовувати. Спочатку як таран проти Арсенія Яценюка, а потім як локомотив для "альтернативного" політичного проекту", - написав депутат.

"Замість того, щоб задіяти досвід Міхеїла Саакашвілі, можливості і довіру до нього громадян, Банкова зосередилася на тому, щоб відвернути його увагу від проблем у самій адміністрації. Щоб критикуючи Мартиненка, він забував Кононенка; щоб, нападаючи на Яценюка, він обходив Порошенка. І довгий час їм це вдавалося", - додав він.

Найєм підкреслив, що Саакашвілі якийсь час не лише не критикував, але ще й активно захищав Адміністрацію президента, самого главу держави і його команду.

"При цьому часом глава Одеської ОДА займав неприпустимо мовчазну позицію щодо того, що відбувається. Наприклад, в ситуації з конфліктом між НАБУ і ГПУ Міхеїл поводився приблизно так, як Юлія Тимошенко за часів війни Грузії з Росією - він мовчав..." - заявив політик.

"І ще. Одна з причин, з якої навесні цього року не відбулося об'єднання всіх "нових" в єдину партію, були саме переговори Міхеїла Саакашвілі з Адміністрацією президента. На Банковій вдалося вмовити губернатора не форсувати цей процес, в результаті чого результати багатоденних переговорів були перекреслені, а проект заморожений..." - додав нардеп Найєм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: команда Саакашвілі, найближчі плани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]