Пт, 2024-04-19, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
Комбриг "Азова": росіяни використовують 155-й калібр
Інші останні Надзвичайні новини

Безкарне застосування російськими найманцями всупереч Мінським домовленостям артилерії понад 100 мм змінилося ще більш кричущим систематичним порушенням даної угоди. Вимушені "мовчати", згідно з узятими зобов'язаннями, українські позиції тепер регулярно обстрілюються калібром понад 150 мм. Про це в ефірі "Hromadske.Hr" повідомив командир добровольчого полку (фактично, вже бригади) спеціального призначення МВС України, народний депутат України Андрій Білецький.

"Ситуація на фронті не критична, але вкрай неприємна. Українська сторона продовжує неухильно дотримуватися Мінськіх домовленостей, у той час як протилежна сторона почала масово застосовувати великі калібри. Міномет 120 мм або 122-міліметрова гармата вже здаються посмішками. Наразі основна зброя (російсько-терористичних військ - ред.) - це 152 мм або танк", - говорить Білецький.

За його словами, це негативно відбивається на психологічному стані учасників АТО.

"Це, звичайно, дуже важко солдатові переносити. Укріплення якось допомагають, але ситуація є неприємною. Вона певною мірою деморалізує особовий склад. Тому що коли солдат не може відповісти, він поступово приходить у стан деморалізації і падіння боєздатності", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю, 3 липня 2015 року, добровольці з ДУК, "Азову", ОУН зберуться в середмісті Києва з вимогою про відмову української сторони від Мінських угод та поновлення звільнення захопленої бойовиками території.

"... Треба максимально зараз готувати війська, як до відбиття наступу противника, так і до певних атакуючих дій, тому що без цього виграти війну неможливо", - заявив 23 червня лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: росіяни, Комбриг Азова, 155-й калібр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]