Пт, 2024-04-19, 16:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Комерсантам у Криму хочуть передати туристичні стежки та місця відпочинку в лісовій зоні
Інші останні Туристичні новини
У Криму готуються передати комерсантам туристичні стежки, стоянки та місця відпочинку в лісовій зоні. За використання корисних властивостей лісу підприємці платитимуть спеціальний збір, що неминуче призведе до стягування плати з туристів за прохід по орендованій ділянці, передає "Новый Регион".

Радмін Криму затвердив порядок надання лісових ділянок державної власності у довгострокове тимчасове користування. За словами першого заступника голови Рескомітету з лісового і мисливського господарства Івана Магди, надання лісів у довгострокове користування - у повноваженнях Радміну. Однак порядок виділення ділянок для використання корисних властивостей лісу на державному рівні не розроблено.

"Мова йде про надання лісових ділянок у тимчасове довгострокове користування без вилучення у постійного лісокористувача, - пояснив Магда, - переважно для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних, освітніх цілей".

Затвердження процедури, за словами заступника голови, дозволить виділяти лісові угіддя "потенційним інвесторам", що збільшить надходження до місцевих бюджетів і посилить контроль за використанням лісів.

На прес-конференції за підсумками засідання прем'єр Анатолій Могильов уточнив, що затверджений порядок дозволить Радміну надавати об'єкти лісової туристичної інфраструктури суб'єктам господарювання у тимчасове користування. Причому це стосується і заповідних зон.

"У нас є турмаршрути, які проходять по заповідниках. Там є стоянки для туристів, які необхідно виділяти для суб'єктів господарювання, - пояснив прем'єр. - Ми зараз опрацьовуємо питання організації велосипедних маршрутів по Криму. Людям же треба буде десь зупинятися і відпочивати".

У червні на пленарному засіданні Верховна Рада Криму затвердила запропоновані Рескомлісу ставки збору за спеціальне використання лісових ресурсів. Проект постанови викликав масу суперечок, оскільки, на думку його супротивників, легалізує "мотузковий" бізнес у кримських лісах і позбавить громадян законного права на безкоштовне відвідування лісу та користування його дарами.

Раніше повідомлялось, що у Криму вирішили побудувати лісову дорогу, покриту щебенем, за ціною 1 млн грн за кілометр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: комерсантам, туристичні стежки, місця відпочинку в лісовій зоні, криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]