Пт, 2024-03-29, 16:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Комісію ООН з хімічної зброї Сирія не пустила
Інші останні Новини світу
Влада Сирії відмовилися пустити в країну комісію ООН, яка хоче перевірити факти використання хімічної зброї в сирійському конфлікті. Про це в понеділок, 8 квітня, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на сирійське агентство SANA, яке наводить заяву міністерства закордонних справ Сирії.

Невдоволення Дамаска викликав намір експертів ООН вести роботу на всій території країни, тоді як сирійська влада просила розслідувати інцидент, що стався 19 березня в передмісті Алеппо. Там, за даними сирійського уряду, хімічну зброю застосували бійці опозиції, в результаті чого загинули 25 людей. Опозиція, у свою чергу, наполягала, що хімзброю застосували урядові війська.

Про те, що ООН проведе розслідування з метою з'ясувати, яка зі сторін конфлікту застосовувала хімічну зброю, генеральний секретар організації Пан Гі Мун повідомив наприкінці березня 2013 року.

Наприкінці 2012 року США заявляли, що втрутяться в сирійський конфлікт, якщо в ньому буде застосовано хімічну зброю. Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Її жертвами стали понад 70 тисяч людей.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Сирія, комісія ООН з хімічної зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]