Ср, 2024-04-24, 02:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
Комітет оперативного реагування на конфлікти за участю ЗМІ в Україні запрацював
Інші останні Політичні новини

Міжвідомчий комітет з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ почав свою роботу, повідомляє прес-служба президента України Віктора Януковича у вівторок.

Комітет створено при міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів.

Як заявила прес-секретар президента України, керівник міжвідомчої робочої групи Дарина Чепак, рішення почати роботу такого комітету схвалено у зв'язку з нагальною необхідністю у швидкій реакції на повідомлення про випадки порушення прав журналістів в Україні, оперативному вивченні ситуації тощо.

"Потреба в комітеті, який працюватиме на постійній основі, виникла давно. Міжвідомча робоча група на своїх щомісячних засіданнях розглядає найбільш резонансні справи, які вимагають широкого публічного обговорення. Але поряд з ними у журналістів часто виникають поточні проблемні питання, які необхідно вирішувати в робочому порядку", - зазначила Чепак.

У прес-службі голови держави також зазначають, що до складу міжвідомчого комітету реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ входять представники всіх відомств і організацій, що працюють у рамках Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів. Комітет створено в рамках ініційованої торік прес-службою президента програми "Відкрита розмова".

Нагадаємо, що 12 грудня до Генеральної прокуратури було передано звернення журналістів до президента України Віктора Януковича з вимогами розслідувати факти порушення їхніх прав, перешкоджання професійній діяльності та злочинів, скоєних проти представників ЗМІ під час їхньої роботи.

Як зазначив на засіданні міжвідомчої робочої групи за станом дотримання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента Денис Іванеско, мова йде про звернення, яке представники ЗМІ передали главі держави 23 листопада.

Пізніше Віктор Янукович пообіцяв припиняти втручання чиновників у роботу засобів масової інформації та погрози журналістам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: реагування на конфлікти за участю З | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]