Чт, 2024-03-28, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
Компанія Jaguar двомісний гібридний спорткар C-X16. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Компанія Jaguar представила на Франкфуртському автосалоні нову модель - двомісний спорткар Jaguar C-X16. Представлена модель поки що має статус "production concept". Тобто це ще передсерійний прототип, але майже готовий до виробництва, і всі технічні характеристики вже відомі. Серед "Ягуарів", що випускаються зараз, новинка посяде особливе місце. В порівнянні з елегантним чотиримісним купе XK, свіжа модель коротша і ширша, і, схоже, C-X16 вирізнятиметься ще і крутішою вдачею. Радше, дебютант ближчий до Porsche 911, пишуть "Автоновости".

Новий Jaguar є гібридною моделлю. У парі з 3-літровим V6 з компресором (380 к.с.) працює 96-сильний електродвигун. Подібної бензинової "шістки" у нинішніх британських моделей поки що немає. Втім, це не зовсім новий двигун: по суті, інженери взяли V8 з нагнітачем, що встановлюється на флагманські спортивні машини XFR, XKR і XJ Supersport, і прибрали два циліндри.

За швидкістю новинка цілком здатна позмагатися з Porsche 911. "Англієць" набирає 100 км/год за 4,4 с. У 400-сильного Porsche 911 Carrera S нового покоління на це йде 4,5 с. Максимальна швидкість Jaguar C-X16 - 300 км/год, у "німця" - 304 км/год.

Під час інтенсивних розгонів водій може користуватися "форсажем". При натисненні спеціальної клавіші на кермі електродвигун протягом 10 секунд здатний забезпечувати машину додатковою потужністю. Але і у звичайних режимах руху він, звісно, не лінується, дозволяючи досягти чудової для даного класу економічності. Середня витрата - 14,5 л на 100 км.

Ба більше, короткочасні поїздки можна здійснювати лише на електротязі. Не повідомляється, яка буде при цьому динаміка машини, але можна здогадатися, що за потужності електродвигуна менш ніж 100 к.с. характер автомобіля буде вельми млявим. Серійний випуск Jaguar C-X16 має початися через рік.

Раніше повідомлялося, що Jaguar взявся до тестування нового купе, яке, найпевніше, матиме ім'я XE, а може навіть F-Type. Нова модель стоятиме на сходинку нижче за нинішнє купе серії XK (і хай вас не бентежить схожість зовнішнього вигляду цієї машини і XK - перед нами так званий "мул", де старий кузов одягнений на нову платформу).

Нове купе буде побудовано на принципово новій платформі, яка пізніше використовуватиметься у створенні інших Jaguar. Зокрема і компактного седана, який прийде на зміну X-Type (саме він має стати найпопулярнішим Jaguar і скласти серйозну конкуренцію BMW 3-ї серії, Audi A4 і Mercedes-Benz C-класу).

Очікується, що серійне виробництво Jaguar XE почнеться 2013-го або 2014 року, а основним суперником цієї моделі стане Porsche Cayman. Головною відмінністю від Porsche буде передньомоторна компоновка і просторіший салон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1392 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]