Чт, 2024-03-28, 12:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:52
Компанія закупила устаткування в 44 рази дорожче, ніж у виробника - "Чорноморнафтогаз" продовжує справу "вишок Бойка"
Інші останні Економічні новини
Компанія "Чорноморнафтогаз" за результатами тендерів 16 листопада уклала низку угод з ТОВ "Індекстрейд Україна" на придбання товарів та послуг на загальну суму 15,06 млн грн, пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Придбано устаткування за 12,52 млн грн та послуги з поточного ремонту блочних турбодетандерних холодильних агрегатів Управління підземного зберігання газу за 2,54 млн грн.

Окремі види устаткування придбано по цінах, які значно перевищують ринкові. Приміром, труборізку Grainger 4CW54 з параметрами 1/8 to 1 in. od придбано за 11 455 грн.

Разом з тим ця труборізка у виробника зі США коштує 32 дол, або близько 260 грн, що в 44 рази дешевше від тендерної ціни.

Нагадаємо, раніше "Чорноморнафтогаз" придбав у "Індекстрейд Україна" запчастини для дизельних двигунів за цінами, які в 20-160 разів дорожчі за ринкові.

Фірма "Індекстрейд Україна" до квітня цього року була зареєстрована на Олександра Недорізанюка із села Красногірка Житомирської області. Однак напередодні тендеру компанія отримала нового власника – Володимира Стрельченка з м. Антрацит Луганської обл. При цьому статутний капітал було збільшено зі 100 грн до 7,6 млн грн. У відкритих джерелах даних про цю компанію немає. Фірма зареєстрована за адресою масової реєстрації в Києві по вул. Обсерваторна, 23, кв 17.

Після зміни засновника ТОВ "Індекстрейд Україна" почало вигравати тендери в системі "Нафтогазу", отримавши за три місяці підряди на 116,99 млн грн.

За підсумками I півріччя 2012 року "Чорноморнафтогаз" показав чистий збиток у розмірі 530,322 млн грн за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). 100% акцій компанії володіє НАК "Нафтогаз України".

Зазначимо, ДАК "Чорноморнафтогаз" у березні 2011 року придбав на тендері морську бурову установку на 150 мільйонів доларів дорожче, ніж вона коштує на закордонних ринках.

Подібні установки фірми Seadrill, дилера сингапурської корпорації Keppel, коштують 248 мільйонів доларів, тоді як "Чорноморнафтогаз" придбав її на відкритому тендері за 400 мільйонів.

Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що решта суми (різниця в ціні 150 млн дол) буде витрачена на додаткові товари і послуги. Згодом британська фіктивна компанія Highway Investment Processing LLP, яка продала за завищеною ціною бурову вежу "Нафтогазу", почала процес ліквідації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: виробника, устаткування, 44 рази дорожче, Чорноморнафтогаз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]