Ср, 2024-04-24, 18:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:36
Комплекс для культових обрядів, якому 3500 років, виявили на Хортиці
Інші останні Культурні новини

  У Запоріжжі, на території Національного заповідника "Острів Хортиця", археологи виявили комплекс для здійснення культових обрядів з кам'яними закладками і предметами культу періоду бронзи - II тис. до н. е. Як розповіли Укрінформу в заповіднику, культову ритуальну споруду було виявлено в районі Старого русла Дніпра близько двох тижнів тому.

"Під час проведення ландшафтних робіт для благоустрою о. Хортиця співробітники заповідника виявили незвичайну конструкцію. Первинне обстеження її фрагментів показало, що вони є частиною певної споруди періоду бронзи. Тому, незважаючи на холодну погоду, розпочалися розкопки, і на сьогодні вже є перші результати: можна говорити про те, що на о. Хортиця знайдено культову споруду, очевидно, зрубної культури", - розповіли у Національному заповіднику.

Згідно з офіційною інформацією заповідника, виявлений об'єкт "є комплексом кам'яних закладок різних розмірів і форм з ліпним посудом зрубної культури в ямах під ними".

"За попередніми результатами досліджень, об'єкт було споруджено близько 3500 років тому для проведення культових обрядів", - повідомляється в офіційній інформації Національного заповідника "Острів Хортиця".

Зрубна культура - археологічна культура бронзової доби степової та лісостепової смуги Східної Європи (переважно між річками Дніпро та Урал). Датується з XVI або XVIII століття по XII століття до н.е.

Як повідомлялося, влітку 2015 року на о. Хортиця археологи знайшли унікальний комплекс періоду ямної культури з похованням чоловіка - жерця, можливо, вождя. Вік комплексу - близько 4 тис. 300 років.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: Хортиця, 3500 років, комплекс, культові обряди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]