Пт, 2024-03-29, 10:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
Коней, яких відправляють на бійню, українці почали рятувати
Інші останні Новини України
В Україні набирає популярності незвичайний рух: добровольці об'єдналися в інтернеті у групу, яка просить м'ясників і ветеринарів не вбивати молодих і принесених на евтаназію тварин, а пізніше викуповує бідолах і відправляє їх у спеціальний притулок на Львівщині, передає "Сегодня".

Дівчата і хлопці розповіли, що іноді навіть зупиняли авто, які прямували на бійню, і вмовляли власників почекати, поки вони зберуть викуп. "Пару днів тому моя колега по групі порятунку, Саша, зустріла автомобіль, який віз на бійню молоду кобилу: її господар помер, а родичі вирішили здати тварину на бійню, щоб не витрачатися на утримання. Саша зупинила машину, зателефонувала мені, розповіла - і ми вирішили зібрати гроші для викупу, 6500 грн. Зараз готуємо стійло, - розповіла волонтер-психолог Ганна Техова. - А є лошатко, у якого мама отруїлася, а господарі віддали її на бойню. Його ми теж викупили. Третя тварина, яку вдалося врятувати, - молода теличка, яку господарі вирішили здати на м'ясо. Поки що ці тварини перебувають у притулку у Саші за містом, ми плануємо їх кудись прилаштовувати".

"У мене з дружиною теж вийшло врятувати тримісячне лоша, - розповів один з учасників групи, в якій складаються близько двохсот осіб, львів'янин-економіст Максим Подболячний. - Дізнався про кобилку, і що її можна викупити за 1200 грн, подивився, що така сума у нас є. Вирішили надовго не відкладати, приїхали до господаря, а щоб він питань багато не ставив, прикинулися "мажорами" - мовляв, хочемо дитині купити коня. Коли ми її оглядали ще у колишнього господаря, до неї нереально було доторкнутися і погладити - настільки переляканою вона була, та ще й з розсіченою бровою. А коли Баронесу привезли до нас, і я її таки погладив, через деякий час вона почала тикатися мені мордою в руки... Дякувала..."

"Ми минулої весни купили в Дніпропетровській області трирічного жеребця, якого могла чекати сумна доля, звуть його Десант, - розповіла Олена Лукіна. - Тепер виріс у величезного коня, прекрасного... Ми йому вилікували ногу, минулого тижня у нього прорізався передостанній зуб".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: рятувати, українці, коней, бійню | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]