Сб, 2024-04-20, 06:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Конфіскує у США дачу і скорочує американський дипперсонал - Росія відповіла на нові санкції
Інші останні Новини російської федерації

Російська Федерація у відповідь на підготовку США нових санкцій конфіскує у Вашингтона дачу і вимагає скоротити американський дипломатичний персонал.

Зокрема, МЗС РФ пропонує американській стороні до 1 вересня скоротити кількість дипломатичного персоналу в низці представництв.

"Привести кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, до точної відповідності до числа російських дипломатів і співробітників технічного персоналу, які знаходяться в США", - сказано в повідомленні.

У МЗС РФ відзначили, що це означає, що загальна кількість персоналу, зайнятого в американських дипломатичних і консульських установах в Російській Федерації, скорочується до 455 осіб.

"У разі нових односторонніх дій американської влади зі скорочення чисельності наших дипломатів в США, РФ надасть дзеркальну відповідь", - сказано в повідомленні.

Також, російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США прийняла законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї. У випадку з РФ, санкції посилюються за російське втручання в президентські вибори 2016 року і агресію проти України.

Очікується, що нові санкції торкнуться і європейських компаній, які беруть участь енергетичному проекті Росії Північний потік - 2.

Офіційний представник Білого дому Сара Сандерс заявила, що в законопроект щодо розширення санкцій проти цих країн підтримується Білим домом, але в нього можуть бути внесені зміни.

27 липня Сенат США погодив законопроект про нові санкції і готовий відправити його на підпис президенту Дональду Трампу.

За словами директора з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі, президент Трамп може накласти вето на законопроект щодо посилення санкцій проти РФ для узгодження більш жорстких заходів по відношенню до Кремля.

У кінці 2016 року адміністрація Барака Обами конфіскувала у Росії дві дипломатичні дачі у відповідь на втручання Москви в президентські вибори. У Вашингтоні заявили, що об'єкти нерухомості використовувалися росіянами для шпигунства. Також з США були вислані російські дипломати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: американський дипперсонал, США, нові санкції, дача, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]