Пт, 2024-04-19, 08:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Конфіскували ракету й установку для її запуску у терористів Північної Ірландії
Інші останні Новини світу
У столиці Північної Ірландії британська поліція виявила ракету й установку для її запуску під час операції проти терористів-республіканців, які виступають проти мирного процесу в цій частині Сполученого Королівства. Про це повідомили представники поліції, пише NEWSru.com.

Смертоносну знахідку виявили під час обшуку в приватному будинку в Белфасті.

Інформації про розмір ракети немає. За даними правоохоронних органів, екстремісти мали намір використовувати ракету, щоб скоїти теракт.

У червні нинішнього року в Північній Ірландії пройде саміт Великої вісімки. За даними британської преси, екстремісти-республіканці мають намір вчинити теракти в цьому регіоні під час зустрічі лідерів провідних країн світу.

У зв'язку з цим британські спецслужби вживають підвищених заходів безпеки, аби запобігти загрозі.

У поточному місяці поліція Ірландії перехопила в графстві Тіпперері партію ракетних пускових установок і вибухівки. За даними слідства, вантаж належав терористам-республіканцям, які намагалися переправити його в Північну Ірландію.

Останнім часом терористи-республіканці в Північній Ірландії активізували свої вилазки. Першого листопада вони вбили співробітника охорони однієї з місцевих в'язниць, який прямував на роботу.

У різних містах Північної Ірландії були виявлені закладені екстремістами саморобні вибухові пристрої.

Раніше повідомлялося, що три з чотирьох основних терористичних угруповань Північної Ірландії оголосили про об'єднання під прапором Ірландської республіканської армії. Ними стали "Справжня Ірландська республіканська армія", угруповання "Республіканська дія проти наркотиків", а також "Коаліція незалежних збройних республіканських груп".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1194 | Додав: adminA | Теги: установка для її запуску, Ракета, терористи Північної Ірландії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]