Чт, 2024-04-18, 22:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Конгрес США розглядає підготовку країни до війни з Іраном
Інші останні Новини світу

Законопроект про військові видатки США на 2013 рік, що перебуває на розгляді Палати представників Конгресу, передбачає підготовку до війни з Іраном. З таким попередженням виступив конгресмен-демократ від штату Огайо Денніс Кусинич, передає ИТАР-ТАСС.

За словами конгресмена, документ містить план перекидання авіації, боєприпасів і палива для проведення операцій проти Ірану з повітря і моря.

Також там передбачена підтримка значних військово-морських сил у регіоні, щоб можна було почати тривалу військову кампанію, спрямовану проти "цілої низки ядерних та військових об'єктів Ірану".

"Дехто може сказати, що цей законопроект не санкціонує війну, - зауважив Кусинич. - Але цей документ готує нас до війни".

Сам конгресмен вважає, що "війна з Іраном матиме катастрофічні наслідки для інтересів США", і тому рішуче виступає проти запропонованого республіканцями документа.

Пентагон і раніше не заперечував можливість завдавання удару по Ірану, якщо санкції й дипломатія не дадуть належних результатів.

У разі війни з Іраном США використають "суперзброю", яка пробиває бетонний бункер.

Сполучені Штати не відмовляться від планів завдання ударів по Ірану, навіть якщо буде досягнуто прогрес на переговорах "шестірки" з Тегераном, заявила офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дозвольте мені спочатку пояснити, що заява посла Шапіро (посол США в Ізраїлі - ред) повністю відбиває те, що говорив президент Барак Обама: ми можемо розв'язати проблему дипломатичним шляхом і ми, незважаючи на це, не знімемо з порядку денного ніяких заходів".

Сполучені Штати завершили розробку плану завдання удару по іранських ядерних об'єктах і повністю готові до його здійснення, заявив в четвер Шапіро.

"Ми віддаємо перевагу вирішенню проблеми дипломатичним шляхом і шляхом тиску, ніж використанню військової сили, - сказав він в інтерв'ю ізраїльському армійському радіо. - Але це не означає, що ми цей варіант виключаємо. Нами проведено відповідне планування з тим, щоб ми були готові".

Черговий раунд переговорів "шестірки" (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) і Ірану намічений на 23 травня у Багдаді. Сторони позитивно оцінили результати попереднього раунду, що пройшов в квітні в Стамбулі.

В той же час палата представників американського конгресу зажадала від президента Барка Обами посилити тиск на Іран, повідомили ЗМІ в п'ятницю.

У резолюції, яка була прийнята 401 голосом проти 11, говориться, що "потрібний тривалий економічний і дипломатичний тиск", що посилюється, на Іран, щоб запобігти створенню Тегераном ядерної зброї.

Законодавці підкреслили, що "час обмежений" для того, щоб не допустити створення Іраном атомної бомби, і відмітили неприпустимість "будь-якої політики, яка дозволить існувати Ірану, що має ядерну зброю".

Резолюція призвала Тегеран до тісної співпраці з МАГАТЕ в питаннях збагачення урану в Ірані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: admin | Теги: війна, конгрес США, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]