Вт, 2024-04-23, 20:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

09:59
Конгресмени схвалили збільшення держборгу США
Інші останні Економічні новини

Палата представників Конгресу США затвердила законопроект про підвищення ліміту держборгу США; Сенат має схвалити документ у вівторок, після чого він надійде на підпис президентові Бараку Обамі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

Нижня палата американського парламенту схвалила 74 сторінки бюджетного законопроекту 269 голосами "за" (з-поміж них 174 голоси республіканців і 95 - демократів) при 161 "проти" (66 республіканців та 95 демократів).

 

Багато хто побоювався, що консервативні республіканці заблокують голосування документа, проте цього не сталося, і його схвалили з великим запасом.

 

Щоб проголосувати за закон, який має врятувати США від загрози дефолту, в залі Конгресу вперше з'явилася навіть член палати Габріель Гіффордс, яка зазнала тяжкого поранення в голову під час замаху на неї в січні.

 

Очікується, що Сенат схвалить документ, який отримав назву Budget Control Act Amendment, без особливих проблем вдень у вівторок, а президент вже заявив, що підпише закон.

 

Відповідно до законопроекту, нинішній ліміт держборгу в 14,3 трлн дол в два прийоми буде підвищено на 2,4 трлн дол, майже на цю ж суму (приблизно на 2,1 трлн дол) протягом 10 років буде скорочено держвитрати.

 

Після схвалення документа, узгодження якого затягнулося на кілька місяців, ліміт держборгу буде відразу підвищений на 400 млрд дол, потім восени ще на 500 млрд дол. Витрати скорочуються на 917 млрд дол протягом 10 років.

 

Ще раз стеля буде збільшена на суму до 1,5 трлн дол за підсумками роботи двопартійної комісії, котра до кінця листопада узгодить ще один пакет скорочення бюджетних витрат і, можливо, збільшення доходів.

 

Законопроект викликає заперечення з боку і республіканців, і демократів, проте став вимушеним компромісом, аби запобігти можливому дефолту США. Зокрема, демократи висловлюють невдоволення, що пакет містить тільки скорочення витрат.

 

У першу чергу США уріже військовий бюджет на 350 мільярдів доларів за 10 років. Таке рішення стало частиною плану, що передбачає скорочення держвитрат і збільшення стелі держборгу країни.

 

За інформацією високопоставленого джерела в адміністрації американського президента, всього в ході реалізації двоетапного плану держвитрати буде урізано на 2,5 трильйона доларів.

 

Нагадаємо, що ще в квітні агентство Standard & Poor's різко змінило прогноз рейтингу боргових зобов'язань США зі "стабільного" на "негативний". Хтось із експертів називав цю заяву "сміхотворною", інші сподівалися, що такий струс допоможе дійти консенсусу в суперечці Обами з конгресменами-республіканцями з бюджетних проблем.

 

16 травня США подолали чергову межу держборгу, визначену Конгресом торік в 14,3 трильйона доларів.

 

Виступаючи в суботу, 16 липня, зі щотижневим радіозверненням, Обама закликав членів Конгресу запобігти можливому "економічному Армагеддону", як висловився тоді президент США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 3733 | Додав: admin | Теги: США, схвалили, збільшення держборгу, Конгресмени | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]