Пт, 2024-03-29, 13:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Конкурс на посаду директора Національного інституту раку оголосило МОЗ
Інші останні Медичні новини

Міністерство охорони здоров'я України оголосило конкурс на посаду директора Національного інституту раку. У Міністерстві відбулося засідання комісії з питань відкритого відбору кандидатів на посаду директора Національного інституту раку, передає прес-служба відомства.

Члени комісії вирішили, що допущеними до відбору можуть бути люди, які мають вищу освіту за напрямом "Медицина" і вчений ступінь, вільно володіють українською мовою та пропрацювали в сфері управління не менше 5 років.

За рішенням комісії, необхідні документи номінанти можуть подати до МОЗ України з 2 по 17 березня 2015 року.

Голова вченої ради України Валерій Запорожан також запропонував в перелік документів обов'язково додати і план розвитку головної онкологічної установи країни. Тому таку програму також необхідно подати з основними паперами.

Зазначимо, звільнений 11 лютого директор Національного інституту раку України, професор Ігор Щепотін 16 лютого влаштував скандал під час операції. Про це РБК-Україна повідомила в. о. директора Національного інституту раку Олена Колесник.

За словами Колесник, у Щепотіна за контрактом останній день роботи був 11 лютого. Він був звільнений згідно з законом та відповідно наказом МОЗ України.

"У п'ятницю, 12 лютого, він не був на роботі. Однак вийшов 16 лютого. Дійсно, ми списки операцій складаємо за тиждень. І він собі, ще будучи директором, до 11 числа запланував наперед деякі операції. Після того, як він був звільнений, ми поміняли хірурга. У понеділок з ранку ми подали пацієнтку на операцію, і лікар з вищою категорією став оперувати", - розповіла Колесник.

"Ігор Борисович прийшов, самовільно переодягнувся і став підніматися в операційну. Він не встиг помитися, він не брав участь в операції. Причому до цього, до початку операційного дня, він був попереджений, що звільнений. Йому запропонували забрати трудову книжку. Він не захотів це робити і піднявся в операційну.

Співробітники інституту піднялися за ним і оголосили йому ще раз перед операційною, що він звільнений, що операцію виконує інший хірург. Це його обурило. Ігор Борисович викликав родичку хворого, запропонував їй викликати міліцію. Сказав: ось я хірург і мене не пускають. Родичці він пояснив: хворому розрізали живіт, чекають мене, я тут тільки один хірург..." - додала в.о. директора.

Родичка в результаті викликала міліцію. "Це нонсенс, скільки ми працюємо, такого не було", - зазначає Колесник.

Вона додала, що такі скандали з Щепотіним трапляються не вперше, а відбуваються в останній рік. "Він сам поширює ці чутки, всі ці скандали, які з ним пов'язані. Ось був, наприклад, страйк, перекривали вулицю", - розповіла в. о. директора. При цьому Колесник заявила, що призначений замість Щепотіна хірург успішно прооперував хвору. "Успішно, зараз вона почуває себе нормально", - повідомила Колесник.

16 лютого в ЗМІ з'явилася інформація, що він був звільнений в той момент, коли проводив операцію. І що це було зроблено в рамках люстрації.

Нагадаємо, в червні 2014 р. тоді ще міністр охорони здоров'я України Олег Мусій відсторонив директора Національного інституту раку Ігоря Щепотіна від виконання своїх обов'язків.

"До пана Щепотіна основні претензії в тому, що на 50 мільйонів закуплено за 3 роки обладнання, яке повинно було рятувати життя хворих на онкологію, вже у половини обладнання закінчився гарантійний термін використання, а воно стоїть, припадає пилом і гниє на складах.

Ще приклад з мамографами: 30% фахівців з мамографії в Інституті раку, як виявилося, не мають спеціальності онколога. А той чоловік, який здійснює контроль якості надання медичних послуг - пекар, а не за освітою лікар. Там фактів на 1,5 години", - розповів тоді Мусій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: Моз, Конкурс, директора Національного інституту р | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]