Пт, 2024-03-29, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
Конкурсна комісія перевіряє кандидатів в НАБ
Інші останні Офіційні новини

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції ознайомилась з результатами спецперевірки кандидатів та звернулась до Кабінету міністрів.

Про це в коментарі Укрінформу розповів член конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Нацагентства з питань запобігання корупції Віктор Шлінчак.

"Сьогодні ми ознайомились з результатами спецперевірки і прийняли рішення про те, щоб звернутись до Кабінету міністрів, щоб до 18 години 25 листопада надали письмові пояснення щодо питань, які виникли у процесі спецперевірки документів кандидатів. Пояснення мають бути здані та до 27 листопада передані членам комісії, і 28 листопада відбудеться фінальна співбесіда, тобто з дев'ятьох кандидатів мають бути обрані п'ять", - сказав Шлінчак

За його словами, під час спецперевірки, яку здійснює Агентство з державної служби, до кожного з кандидатів виникли додаткові питання, які потребують пояснень.

"До кандидатів виникли питання щодо військових зобов'язань, постановки на військовий облік та певні питання пов'язані з підтвердженням освіти", - уточнив Шлінчак.

Нагадаємо, до фіналу конкурсу на посади п'ятьох членів Нацагенства з питань запобігання корупції пройшли дев'ять кандидатів із 53.

Фіналістами конкурсу стали: Віктор Чумак, Роман Маселко, Федір Веніславський, Наталя Корчак, Олександр Серьогін, Вадим Чижиковський, Юрій Дмитрієв, Олександр Скопич, Владислав Шалгородський.

Національне агентство з питань протидії корупції створено згідно з антикорупційним законом, який був ухвалений ще в жовтні 2014 року. Його завданнями є формування єдиної державної антикорупційної політики, моніторинг виконання державними органами антикорупційної політики, контроль етичної поведінки держслужбовців та контроль за майновими декларація держслужбовців.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Національне антикорупційне бюро почне роботу 1 грудня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: наб, кандидати, конкурсна комісія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]