Ср, 2024-04-24, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:38
Консультації з СОТ щодо додаткового імпортного збору Україна завершила. Росія незадоволена
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна завершила консультації в рамках Комітету СОТ з обмежень у зв’язку із платіжним балансом стосовно тимчасового додаткового імпортного збору, який було запроваджено Україною 25 лютого 2015 року. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Як зазначається, переважна більшість членів СОТ визнала, що запроваджені Україною заходи пов’язані зі складною ситуацією з платіжним балансом та зроблені у повній відповідності до положень угод СОТ.

Натомість Росія – єдиний член СОТ, який не приєднався до консенсусу в зазначеному питанні.

Як повідомляє відомство, на цьому тижні Комітетом заплановано остаточне затвердження звіту, у якому буде відображено думку всіх членів СОТ.

Наступним етапом буде направлення звіту на розгляд Генеральної Ради СОТ для схвалення його на засіданні, що відбудеться наприкінці липня.

Нагадаємо, 25 лютого Україна у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу запровадила додатковий імпортний збір на імпорт, окрім критичного, прописаного в ухваленому парламентом наприкінці 2014 року за пропозицією уряду Арсенія Яценюка законі "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: сот, консультації, додатковий імпортний збір, україна, Росія незадоволена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]