Чт, 2024-03-28, 20:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:37
Контингент у Норвегії США подвоюють і перекидають війська до кордону РФ
Інші останні Новини світу

США подвоюють контингент у Норвегії і перекидають війська до кордону РФ

Сполучені Штати більш ніж удвічі збільшать кількість морських піхотинців, дислокованих в Норвегії, відповідно до планів, вперше викладених у червні.

Про це повідомило норвезьке Міністерство оборони, передає Reuters.

Плани зі збільшення числа морських піхотинців в Норвегії з 330 до 700 і переміщення деяких з них ближче до кордону з Росією викликали різку реакцію Москви, яка назвала плани "явно недружніми".

Уряд в Осло, все більше стурбований Росією з моменту анексії Криму в 2014 році, наполягає на тому, що збільшення присутності США призначене тільки для навчальних цілей і не повинно інтерпретуватися як військова ескалація.

Морські піхотинці повинні були залишити Норвегію в кінці цього року після того, як початковий контингент прибув в 2017 році для підготовки до бойових дій у зимових умовах. Це перші іноземні війська, розміщені в Норвегії з часів Другої світової війни.

Міністр закордонних справ країни Іне Еріксен Сорейде раніше заявила журналістам, що рішення не передбачає створення постійної бази США в Норвегії і не націлене на Росію.

Ротація сил триватиме до п'яти років порівняно з первинним розміщенням, яке тривало протягом шести місяців з початку 2017 року, а потім було продовжено в червні минулого року.

Норвегія купує у США п'ять літаків P-8A через "мінливе середовище безпеки" в Північній Атлантиці, згідно із заявою, спільно підписаною Британією, Норвегією і Сполученими Штатами. Великa Британія і Норвегія спільно використовуватимуть об'єкти нової Морської патрульної авіації на полігоні RAF Lossiemouth.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Норвегія, війська, США, кордон РФ, Контингент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]