Пт, 2024-04-19, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Контрабанда в Крим йде з Одеського порту - Іслямов
Інші останні Новини з регіонів України

Морські судна возять контрабандні товари в Крим з Одеси, заявляє один з координаторів блокади півострова, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов. Про це він заявив в інтерв'ю Одеському кризовому медіа-центру, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Зараз судно з контрабандою виходить з Одеси. Вони йдуть в 12-мильну зону, вимикають GPS-навігатори. До нього підходить із Севастополя судно, перевантажується. Це один варіант", - сказав Іслямов.

"Другий варіант - на судні вимикається навігатор, воно рухається далі, стає в порту Севастополя, розвантажується, виходить на цей же курс, включає навігатор, ніби він у нього тоді зламався, і заходить в Скадовськ. А потім в Стамбул. Про це знають Одеська митниця, СБУ", - додав він.

Іслямов нагадав, що лише з 15 січня запрацює постанова Кабміну про заборону ввезення ряду товарів до Криму.

Він не виключив силових методів для боротьби з судами з контрабандою після набрання чинності цієї постанови, але зазначив, що їх будуть застосовувати в останню чергу.

"Якби було більше патріотів з боку Одеси, то можна було б маленькими катерами атакувати судна, коли вони виходять нібито на Скадовськ, а самі везуть товар до Криму. Але цей метод ми будемо використовувати, коли вже всі інші випробуємо. У нас є цікавіші методи, які не дозволять судам далі пересуватися", - підкреслив координатор блокади Криму.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 16 грудня заборонив провозити товари через адміністративний кордон із Кримом. Відповідно до постанови, виняток становлять лише особисті речі громадян та соціально значущі продукти харчування, сумарна вартість яких не перевищує 10 тис. грн, а сумарна вага – не більше 50 кг на одну людину.

Іслямов заявив, що учасників акції не влаштовує постанова уряду України про припинення товарних поставок до Автономної Республіки Крим. На їхню думку, норми цього документу дозволяють завозити до Криму товари з комерційною метою.

"Там 50 кілограмів на одну людину, а ми припускали все-таки, як зараз, на один автомобіль. Виходить, можна 10 людей завантажити в бус, це ж треба проїхати тільки прикордонників. А далі вони вже можуть поїхати на інших машинах. І виходить, що ми навіть півтонни зможемо провести", – зазначив Іслямов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: одеський порт, контрабанда, Іслямов, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]