Пт, 2024-03-29, 08:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Контроль над закупівлями держкомпаній опозиція вирішила повернути
Інші останні Економічні новини
Опозиція хоче відновити контроль над закупівлями держпідприємств, що здійснюють їх за власні кошти. Про це йдеться у законопроекті № 2207 опозиційних депутатів Кличка, Тягнибока, Яценюка, Чумака, Горобець, Головка, який передбачає внесення змін у закон "Про здійснення державних закупівель".

"Необхідність ухвалення законопроекту викликана потребою в удосконалені законодавства у сфері держзакупівель, зокрема в частині оприлюднення інформації про результати закупівель", - сказано у пояснювальній записці.

Депутати вважають, що в законі "Про здійснення державних закупівель" не залишилось жодних інструментів державного чи громадського контролю ефективності витрачання коштів.

У пояснювальній записці також зазначається, що законопроектом пропонується зобов’язати підприємства розміщувати звіти про результати проведення закупівель, що здійснюються за рахунок власних коштів на сайті уповноваженого органу (Мінекономрозвитку) протягом трьох робочих днів після укладання договору.

Як відомо, у 2012 році депутати вивели держпідприємства, які здійснюють закупівлю товарів, робіт і послуг за власні кошти, з-під дії тендерного закону.

Зазначимо, що Кабінет міністрів України пропонував для підтримки вітчизняного виробника тимчасово, до 31 грудня 2015 року, ввести в перелік кваліфікаційних критеріїв з проведення держзакупівель умову, згідно з якою учасники конкурсу повинні мати власні виробничі потужності або сервіс на території України.

Безпосередньо в законі про держзакупівлі визначено, що до контрольованих державою підприємств (як держпідприємств, так і до акціонерних товариств) він застосовується тільки у разі якщо закупівлі здійснюються за державні кошти.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: закупівлями держкомпаній, контроль, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]