Пт, 2024-03-29, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Користувачів Twitter про протести у Франції кремлівські боти дезінформували, намагаючись посилити конфлікт, - Bloomberg
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Кремлівські боти дезінформували користувачів Twitter про протести у Франції, намагаючись посилити конфлікт, - Bloomberg

Проросійські Twitter-аккаунти поширювали дезінформацію про протести "жовтих жилетів" у Франції, намагаючись загострити ситуацію і зруйнувати репутацію президента Франції Еммануеля Макрона.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на "ТСН", про це пише Bloomberg, наводячи дані Альянсу забезпечення демократії - підрозділ Німецького Фонду Маршала у США, яке стежить за прокремлівськими Twitter-акаунтами й іншою прокремлівською діяльністю.

Як зазначають у матеріалі, серед 600 облікових записів Twitter, які, як відомо, поширюють погляди Кремля, найпопулярнішим хештегом зараз є #giletsjaunes, французька назва для протестів "жовтих жилетів".

"Акаунти, які аналізує Альянс, як правило, публікують новини із США і Великої Британії. Але в останні тижні вони активно висвітлюють протести у Франції. Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту", - розповів експерт Альянсу Брет Шафер.

Переважно поширювали інформацію, що начебто французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протести. Але Шафер підкреслює, що такі заяви не підтверджуються фактами, а активність ботів нагадує інші кампанії з поширення дезінформації. До того ж переважна більшість посилань ведуть на новини російських медіа - Russia Today, Spurnik та німецьке агентство Ruptly. RT, за словами Шафера, навіть про 12 постраждалих журналістів, які нібито постраждали, висвітлюючи події у Франції.

Як повідомляв Цензор.НЕТ, під час зіткнень між "жовтими жилетами" і правоохоронцями в Парижі 8 грудня постраждали щонайменше 30 осіб, ще майже 1 тис. демонстрантів було затримано.

Рух "жовтих жилетів" почався як протести проти підвищення тарифів на паливо. Влада згодом відмовилися від цього кроку, проте демонстрації тривають - їхні учасники протестують проти економічної політики президента Еммануеля Макрона в цілому. Влада Франції попередила, що новими акціями "жовтих жилетів" можуть скористатися "радикальні" групи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: протести, Twitte, кремлівські боти, Франція, дезінформація, Конфлікт, Bloomberg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]