Вт, 2024-04-23, 10:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Королева захотіла "пенсійної реформи"- півмільйона британців вийшли на страйк
Інші останні Новини Європейського Союзу


Велика Британія страйкує: на акцію проти скорочення пенсій вийшли майже півмільйона людей. Держслужбовців обурило, що у своїй парламентській промові королева Єлизавета ІІ наголосила на необхідності скорочення пенсійних виплат та підвищення пенсійного віку.

Профспілки вивели на вулиці вчителів, лікарів і прикордонників. А поліцейським, яким не дозволили вийти на страйк, довелося взяти вихідний.

20 тисяч полісменів промарширували центром міста, на деякий час перекривши рух транспорту. Та вже пообіцяли, що подовжать акцію в липні, коли місто прийматиме Олімпіаду.

Нагадаємо, що 10 лютого цього року бельгійські пожежники, протестуючи в Брюсселі проти запропонованої федеральним урядом пенсійної реформи, облили піною з вогнегасників поліцейських, які перекрили їм шлях.

Торік близько двох мільйонів британських держслужбовців вирішили влаштувати страйк проти пенсійної реформи.

Пізніше лондонська поліція заарештувала щонайменше 75 учасників акції протесту проти пенсійної реформи. Всього в демонстрації, за оцінками профспілок, взяли участь близько 25 тисяч осіб.

Проти збільшення пенсійного віку мітингували також у Болгарії. Три дні поспіль співробітники Болгарських державних залізниць проводили страйк.

Ця проблема знайома й Україні. 1 жовтня в країні почав діяти закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Даний закон передбачає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Крім того, документ передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: півмільйона британців, страйк, пенсійної реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]