Чт, 2024-03-28, 18:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:53
Коротка довідка про академічне веслування
Інші останні Спортивні новини очистка води Львів
Академічне веслування - це циклічний вид спорту. Спортсмени знаходяться в човні, дистанцію проходять спиною вперед, порівнюючи з веслуванням на каное наприклад. Перебуваючи в човні, гребуть ногами, спиною і руками. Найбільш популярне академічне веслування в Росії, США, Австралії, Західній Європі. Цей вид спорту включили в Олімпійські ігри з 1896 року. Крім Олімпійських ігор, проводяться чемпіонати (Чемпіонат світу, Кубок світу, Кубок Нації).

Рульовий може бути чоловіком у жіночому екіпажі, і навпаки (виняток тільки олімпійські ігри), якщо вага рульового менше норми, то в човен кладуть баласт.

Академічне веслування дуже відрізняється від веслування на каное та байдарках, по руху, навантаженнях. Один з небагатьох видів спорту, де спортсмен задіює близько 95% своїх м'язів всього тіла.

Дистанція різна, від 500 метрів до 160 км, залежить від гонки.

Молодше 16 років - 500-1000м, у 16-18 років від 1000 до 2000 метрів, вже старші - 2000 метрів Заїзд більше 2000 метрів-вважається марафоном.

"Академісти" рухаються спиною вперед, човен рухається по спеціальній доріжці (буйкам).

Швидкість розвивають до 20 км / год (човни 8 +) і до 30 км / год "на ривках" старт / фініш.

Обладнання

Човни спочатку робилися тільки з дерева. Пізніше стали виготовляти з композиційних матеріалів. З 1980-х років човни стали робити з вуглецевих матеріалів. Вартість такого човна не маленька. Наприклад, вартість одиночки починається десь від 30-80 тисяс гривень.

Весла

Весла виготовляються з сполучного "гарячого" затвердіння, що робить їх пружно-міцні властивості великим, але при мінімальній масі. Стержень проводиться методом намотування, з наступним затвердінням тиску. Лопатка весла має тришарову конструкцію. Виготовляється вона методом "прямого" пресування.

Цікаві факти.

Наймолодший чемпіон з веслування, якому всього було 10 років. Його посадили на місце рульового. Екіпаж де він перебував, став переможцем. Це сталося в 1900 році.

Найвидатніший спортсмен в академічному веслуванні - англієць Стів Редгрейв. Він перемагав на всіх чемпіонатах світу, два десятки років поспіль. У 1992 році в Барселоні лікарі виявили у нього цукровий діабет, але Стів все рівно продовжив виступати і виграв п'яте олімпійське "золото". Після чого закінчив кар'єру.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 2635 | Додав: admin | Теги: очистка води Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]