Чт, 2024-03-28, 17:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:34
Корсиці Макрон пообіцяв врахувати вимоги про ширшу автономію
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Під час візиту на Корсику президент Франції Еммануель Макрон заявив націоналістам острова, що постарається врахувати їх вимоги щодо більш широкої автономії, але зберігаючи її у складі Франції.

Про це повідомляє The Local.fr.

За дводенним візитом Макрон на Корсику уважно стежили на материку, де деякі політики побоюються, що надання острову більшої автономії може спровокувати до спроби відділення в майбутньому.

Націоналісти, які закріпили свій контроль після парламентських виборів у грудні, заперечують будь-які плани щодо виходу зі складу Франції, принаймні в даний час.

Під час візиту Макрон наголосив, що Корсика, яка знаходиться в економічній залежності від материка, є частиною "непохитної" Французької Республіки.

Він пообіцяв спробувати дати Корсиці майбутнє, якого вона прагне, але не піде на виконання вимог, які б вивели острів зі складу Франції.

Раніше повідомлялося, що глава виконавчої ради Корсики Жіль Сімеоні закликав президента Еммануеля Макрона до діалогу щодо ширшої автономії острова, в іншому разі існує ризик спалаху насильства.

В грудні минулого року корсиканські націоналісти, очолювані Сімеоні, здобули перемогу на виборах, вимагаючи ширшої автономії. Вони домагаються офіційного статусу корсиканської мови та права блокувати покупку нерухомості нерезидентами.

Уряд Франції заявив, що є відкритим до деяких змін у його відносинах з Корсикою, в той же час відкинувши найбільш символічні  вимоги, такі як мовне питання. Це обурило націоналістичних лідерів, які закликали корсиканців приєднатися до маршу протесту в суботу напередодні візиту Макрона на острів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: Макрон, Корсика, ширша автономія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]