Чт, 2024-04-18, 23:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Кортеж міністра Ємену підірвали. Українців туди просять не їздити
Інші останні Новини світу

Невідомі у вівторок, 27 вересня, підірвали кортеж міністра оборони Ємену Мухаммеда Насера Ахмеда Алі, передає РИА "Новости".

У результаті нападу 10 осіб отримали поранення, сам міністр не постраждав, повідомляє AFP з посиланням на джерела в службі безпеки країни. Кількість постраждалих не перевищує семи осіб.

Інцидент стався в місті-порту Аден на півдні Ємену. Вибухівка, що перебувала в припаркованому автомобілі, була приведена в дію за допомогою дистанційного пристрою.

В результаті вибуху найбільші пошкодження отримала перша машина міністерського кортежу, військовослужбовці, що були в ній отримали поранення. Сам глава Міноборони перебував у другому автомобілі кортежу і не постраждав.

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ємену

У Міністерстві закордонних справ України знову рекомендують українцям утриматися від поїздок до Ємену у зв'язку із загостренням внутрішньополітичної ситуації в цій країні, передає "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з продовженням загострення внутрішньополітичної ситуації в Ємені, МЗС України наполегливо рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Ємену, а тим громадянам, які перебувають на території країни - залишити її", - повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

За його словами, ситуація в Ємені продовжує залишатися "в стані нестійкої рівноваги" із загрозою виникнення громадянської війни. У зв'язку з цим Україна закликає всі сторони вжити заходів для гарантування безпеки цивільного населення Ємену та іноземних громадян, які перебувають у цій країні.

Крім того, за його словами, Київ сподівається, що внутрішньополітичну кризу в Ємені буде вирішено шляхом досягнення порозуміння між представниками опозиції та керівництвом країни.

Зазначимо, бойовики єменських племінних ополченців у ніч проти понеділка атакували базу Збройних сил Ємену. Вбито командира 63-ї бригади республіканської гвардії, генерала Абдуллу аль-Кулаїбі, в заручники взято 30 військовослужбовців.

Нагадаємо, що президент Ємену був поранений, коли невідомі обстріляли мечеть поряд з президентським палацом в Сані. За іншими даними, в мечеті було підірвано бомбу. Поранення також отримали прем'єр-міністр і віце-прем'єр, голова парламенту і ще кілька політиків, які прийшли на традиційну п'ятничну молитву.

18 вересня радник президента заявив, що Салех не залишить своєї посади, поки не буде обрано законного наступника. Після чого відновилися протистояння між опозицією й урядовими військами.

Пізніше були повідомлення про те, що між урядом і опозицією було досягнуто домовленості про перемир'я.

У п'ятницю, 23 вересня, Алі Абдалла Салех, який більш як три місяці тому залишив країну після замаху, повернувся на батьківщину. А 26 вересня Салех висловив готовність до передачі влади шляхом проведення виборів у країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1402 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]