Чт, 2024-03-28, 18:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
Корупційними схемами Богатирьової зацікавився парламент
Інші останні Кримінальні новини
У Верховній Раді на останньому засіданні відкрито прозвучали пропозиції звільнити з посади Раїсу Богатирьову. А також створити слідчу комісію, яка б зайнялася розслідуванням корупційних схем глави МОЗ і її сім'ї, передає Censor.

Причиною для цього стала політика міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової, спрямована на те, щоб з ринку лікарських засобів витіснити якісні і перевірені препарати.

"Драконівський" указ МОЗ №210, в результаті якого ціни на ліки вже подорожчали на 20%, призведе в найближчому майбутньому до того, що в аптеках можна буде придбати ліки тільки двох компаній. А саме - лобійованих особисто Богатирьовою: " Дарниці" і її сина Андрія "Фармстандарт-Біолік". Експерти і медики також згодні з тим, що така відверто корупційна політика глави МОЗ небезпечна для простого споживача не лише тим, що звичайні анальгетики тепер можна буде придбати строго за рецептами лікарів, але і низькою якістю самих ліків.

З цим згодна глава профільного Комітету Верховної Ради України, депутат Партії регіонів Тетяна Бахтєєва. Вона нагадала, що "Фармстандарт-Біолік", завдяки родинним зв'язкам безпосередньо Богатирьової, не раз фігурувала в скандалах зі смертю в результаті застосування вакцин: "Не вкладається в голові, коли компанія сина чомусь виграє тендери МОЗ на десятки мільйонів гривень! Це просто неприпустимо. Притому, що ми пам'ятаємо, як від вакцин цієї компанії сина Богатирьової помирали діти", - сказала вона.

Йдеться про препарат із серійним номером 300200000 - "Вакцина для профілактики гепатиту В", - який був тимчасово заборонений 24 листопада минулого року у зв'язку з летальним випадком. Проте в травні цього року МОЗ уклало контракт на постачання вакцин "Фармстандарт-Біолік" на суму майже 12 млн гривень. Хоча з початку року офіційно стало відомо вже про 8 нових летальних випадків серед дітей після щеплень. Неофіційна статистика може бути куди страхітливішою.

Проте вище керівництво Кабміну на це заплющує очі. За оцінками заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Юрія Кармазіна, це вже факт злочинної діяльності, який не просто завдав непоправної шкоди здоров'ю, а й забрав життя. Кармазін публічно порушив питання про необхідність звільнення Богатирьової: "Тепер же на наш ринок викидатимуть у кращому разі неефективні ліки, напихатимуть цією отрутою людей! В результаті лобіювання на ринку ліків компанії її сина у людей просто не буде іншого виходу, як купувати тільки те, що є в аптеках".

З його слів, є усі підстави і документальна база для створення у Верховній Раді слідчої комісії, яка передасть необхідні документи в Прокуратуру і правоохоронні органи: "Це беззаконня треба зупинити! Адже ліки стають все дорожчі, а реально вони не лікують, а нівечать!" - обурений депутат. Тенденцію зростання цін підтверджують і в профільному Комітеті ВРУ. Його голова Бахтєєва упевнена, що "МОЗ відповідальне за це".

За інформацією достовірних джерел, глава держави Віктор Янукович заборонив Богатирьовій представляти інтереси України на переговорах від МОЗ у Франції, куди вона прямувала. Президент зняв міністра і делегацію МОЗ прямо з борту літака. Але Богатирьова написала заяву про вихід на лікарняний, щоб її неможливо було звільнити в законному встановленому порядку.

При цьому вона доручила виконувати обов'язки своєму першому заступникові Олександру Толстанову. Він же на останній прес-конференції в Кабміні заявив про стабільність на ринку.

Раніше повідомлялось, що ПАТ "Фармстандарт-Біолік", до складу акціонерів якого входить син міністра Раїси Богатирьової, отримає 2,74 мільйона гривень за протитуберкульозні вакцини. Крім того, донецька фірма і син Богатирьової отримали 40 мільйонів гривень на ліки для онкохворих.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: парламент, корупційними схемами Богатирьової | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]