Чт, 2024-03-28, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
КПУ та її сателітам заборонили брати участь у виборах. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що з 24 липня 2015 року в Україні Комуністична партія України, а також інші комуністичні партії більше не мають статусу політичної партії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Від сьогоднішнього дня Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії. Це дійсно історичний момент..." - сказав Турчинов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що своїми наказами анулював статус і права партій Комуністичної партії України, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян.

"Після ухвалення законів (про декомунізацію – ред.) було створено незалежну комісію, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні – КПУ, Компартії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, в своїй діяльності, в найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки". Ця політична сила і дві інші комуністичні партії вісьогодні не можуть бути суб'єктом виборчого процесу та не можуть брати участь у політичному житті країни", - заявив Петренко.

Він пояснив, що Мін'юст здійснює перевірку політичних партій на предмет того, чи не суперечать їхня символіка або статут цьому закону.

Петренко підкреслив, що Мін'юст доведе процес заборони всіх компартій до логічного завершення та прийняття відповідного судового рішення. "Ми, звичайно ж, доведемо до кінця судові процеси. Але сьогодні дійсно історичний день, тому що суспільство більше не буде обманюватися представниками цих політичних сил і не буде отримувати ту інформацію і ту пропаганду, яку здійснювала Комуністична партія".

Нагадаємо, 15 травня президент України Петро Порошенко підписав закони про декомунізацію - "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" і "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України в ХХ столітті".

21 травня закон про заборону пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їхньої символіки в Україні набув чинності.

У червні Петренко заявив, що цей закон буде використаний для заборони КПУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: заборона, КПУ, сателіти, вибори, участь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]