Чт, 2024-03-28, 18:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Країни Заходу сприймають Росію як ворожу державу - британський публіцист
Інші останні Іноземна преса про Україну

За останні два місяці сталася істотна зміна: країни Заходу більше не вважають Росію світовим партнером, натомість сприймають її як ворожу державу. Про це пише відомий британський журналіст Майкл Бініон у статті для «Українського тижня».

«Усе це свідчить про те, що за останні два місяці сталася істотна зміна: країни Заходу більше не вважають Росію світовим партнером, натомість сприймають її як ворожу державу. Звісно, нині не йдеться про ідеологічну конфронтацію між радянською комуністичною системою і західним капіталізмом. Але в багатьох інших аспектах на поверхню знову вийшла тривала конфронтація між Москвою і Заходом», – зазначає він.

По-перше, на думку публіциста, для Кремля, а надто для президента Владіміра Путіна, відносини між Сходом і Заходом зводяться до принципу «хто кого».

«Отже, РФ не може допустити жодних політичних чи стратегічних переваг останнього, бо неодмінно вважає їх шкідливими для Москви», – робить підсумок Бініон.

По-друге, авторитарний характер путінського правління і нетерпимість до інакодумання, особливо з боку неурядових організацій, починають нагадувати тоталітарну атмосферу комуністичних часів, додає публіцист. По-третє, російський націоналізм утверджується в агресивний спосіб, надто коли йдеться про взаємодію із сусідніми маленькими державами.

«По-четверте, російська розвідка – військова та економічна – працює на Заході так само активно, як і в радянські часи. І нарешті, хоча РФ відмовилася від войовничого атеїзму і повернула церкві істотну роль у суспільстві, цілком очевидно, що Кремль і православні проповідники рішуче відкидають цінності «прогнилого» Заходу. Високопоставлені російські духовні особи, які приїжджають на західні конференції, регулярно засуджують європейське просвітництво XVIII століття, що є основою світських цінностей і суспільства Західної Європи та Америки», – зазначає публіцист.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: Заходу, Росію як ворожу державу, британський публіцист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]