Пт, 2024-03-29, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:34
Краще ховати секретну інформацію вирішили у Пентагоні
Інші останні Новини світу
Після скандалу з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом влада США переглядає режим допуску до секретної інформації з метою не допустити в майбутньому подібних витоків, пише "Кореспондент".

Як заявив перший заступник міністра оборони США Ештон Картер, вже нині вживають заходів з посилення доступу до секретної інформації. Зокрема, вводиться правило зберігання важливих документів частинами на кількох комп'ютерних серверах.

Окрім того, набуде чинності так зване правило двох осіб, коли документ буде доступний тільки після отримання відповідного дозволу від іншого співробітника спецслужб. Подібний режим безпеки, діє, зокрема, на американських військових ядерних об'єктах.

Виступаючи на форумі з питань безпеки в Аспені, Картер зазначив, що влада США досі продовжує оцінювати шкоду, завдану Сноуденом.

За даними американських ЗМІ, він міг завантажити від двохсот до кількох десятків тисяч секретних документів.

"Наразі можу лише сказати, що шкода дуже значна", - вказав Картер.

Тим часом понад 60 американських корпорацій письмово звернулися до уряду США з проханням забезпечити максимальну прозорість запитів з боку державних агентств, які цікавляться закритою інформацією про користувачів електронних сервісів.

Корпорації Apple, Microsoft, Facebook і Google, а також ще 59 компаній закликали президента США Барака Обаму, провідних конгресменів, генерального прокурора та інших офіційних осіб дозволити національним провайдерам, телефонним компаніям інформувати громадськість про запитувану інформацію з боку уряду.

Представники корпорацій наполягають на можливості публікувати дані про кількість зроблених запитів про користувача інформації, про кількість акантів, що цікавлять, та інтернет-контенту, що запитується відповідними службами.

"Інформація про те, яким чином і як часто державні агентства використовують дані, дуже важлива для американського суспільства", - йдеться в документі.

У червні газети The Washington Post і The Guardian заявили, що Агентство національної безпеки США (АНБ) і ФБР вже протягом кількох років отримують прямий доступ до серверів дев'яти найбільших компаній Кремнієвої долини.

У матеріалі зазначалося, що в рамках надсекретної програми під кодовою назвою PRISM спецслужби збирають аудіо- і відеофайли, фотографії, електронне листування, документи і дані про підключення користувачів до тих чи тих сайтів, що дозволяє їм "стежити за пересуваннями і контактами різних людей".

У відповідь на це резиденти Кремнієвої долини категорично спростували причетність до подібного співробітництва. В Apple наголосили, що "ніколи не чули про цю програму". "Будь-яка федеральна структура, яка запитує дані про наших клієнтів, повинна отримати спочатку судовий ордер", - зазначили в корпорації.

З аналогічними твердженнями виступили Microsoft, Google та інші провайдери.

Водночас оглядач Guardian Гленн Грінуолд заявив, що слідом за скандальним розголошенням інформації про стеження спецслужбами США можуть з'явитися нові гучні викриття.

Як повідомлялося, у своєму мікроблозі на Twitter екс-працівник американських спецслужб Едвард Сноуден написав, що зламав веб-сторінку американської газети Washington Post і відредагував статтю про себе.

Нагадаємо, британські парламентарі мають намір перевірити чинне законодавство на предмет чіткості формулювань і опрацьованості всіх питань, що регулюють збір інформації про громадян. Таким чином парламент підтвердив зроблені раніше заяви прем'єра Великобританії Девіда Кемерона і глави МЗС Вільяма Хейга про те, що національні спецслужби діяли в рамках закону, збираючи дані.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: nowyny | Теги: пентагон, ховати секретну інформацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]