Пт, 2024-03-29, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Кредит з Німеччини піде на закупівлю газу та підтримку реформ - Порошенко
Інші останні Економічні новини

Кредит обсягом 200 мільйонів євро, які Україна одержала від Німеччини, піде на закупівлю газу та підтримку реформ. Про це заявив у неділю, 13 вересня, президент України Петро Порошенко в інтерв’ю українським телеканалам. За його словами, газ купуватимуть для "забезпечення енергетичної безпеки взимку". Кредит витрачатимуть також на "підтримку реформ і урядових зусиль", цитує Порошенка агенція "Українські новини".

Крім того, за даними Порошенка, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Світовий банк ухвалять рішення щодо виділення Україні кредиту обсягом 500 мільйонів євро.

Раніше міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявляв після зустрічі з представниками Єврокомісії, що Україна одержить 500 мільйонів євро від Європейської комісії та ще 500 мільйонів євро від Світового банку у вигляді кредитів на закупку газу для опалювального сезону.

Раніше очільниця міністерства фінансів України Наталія Яресько заявляла, що одержані від німецького державного банку KfW 200 мільйонів євро кредиту підуть на повернення громадянам депозитів зі збанкрутілих банків.

При воєнному стані децентралізації не буде

Під час інтерв’ю президент України торкнувся низки інших тем. Однією з них стало питання децентралізації. За словами Порошенка, децентралізація була "одним з пунктів" його президентської програми. Водночас він застеріг, що зміни до Основного закону можливі лише тоді, "коли буде мир". Натомість, у разі воєнного стану "жодні зміни до Конституції прийматися не будуть. Це незаконно", - пояснив президент України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, кредит, підтримка реформ, закупівля газу, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]