Вт, 2024-04-23, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:38
Кримські татари після зустрічі з Порошенком погодилися на запуск однієї ЛЕП
Інші останні Новини з регіонів України

Активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередач 220 кВ "Каховська-Титан".

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на брифінгу в неділю, 6 грудня, повідомляє "Українська правда".

Чубаров розповів, що 5 грудня лідери кримських татар мали розмову з президентом Петром Порошенком. Було прийнято рішення запустити електрику на півострів однією з 4 ЛЕП, а саме через гілку "Каховська-Титан".

"Учасники блокади приходять до того, що по лінії "Каховська-Титан" може бути відновлено електропостачання", - заявив Чубаров.

Він зазначив, що максимальна потужність на цій лінії становить 220-250 МВт. Це, за словами Чубарова, дозволить забезпечувати електроенергією соціальні об'єкти в Криму.

Він зазначив, що не можна не враховувати реальність, зокрема дії Росії щораз, коли зачіпають питання повернення Криму Україні. Також, за словами Чубарова, проблеми з електропостачанням Криму виявили "повну нікчемність" російської влади.

Глава Меджлісу сподівається, що цей жест доброї волі з боку України призведе до звільнення арештованих в Криму кримськотатарських активістів.

При цьому він попереджає, що відновлення енергопостачання по одній ЛЕП може бути припинено в кінці грудня в разі невиконання низки умов.

Нагадаємо, в ніч на 22 листопада внаслідок підриву опор ліній електропередач у Херсонській області Крим був відключений від ОЕС України, з тих пір анексувати півострів переживав жорсткий дефіцит електроенергії і віялові відключення світла.

Кримські татари підкреслювали, що Крим має власні потужності, але використовує їх переважно на військові та адміністративні об'єкти, а не для людей.

4 грудня Порошенко провів зустріч з журналістами і політологами, де заявив, що Україна готова відновити постачання електроенергії до Криму. І якби Путін не прилетів туди, це вже зробили б.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: зустріч, кримські татари, запуск однієї ЛЕП, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]