Чт, 2024-03-28, 23:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
"Кривавого міністра - геть!" - активісти пікетують МВС. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

18:50. Міліція затримала третього підозрюваного в побитті журналістки Тетяни Чорновол, повідомляє управління зв'язків із громадськістю МВС України.

Наразі відбувається допит затриманого, йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

18:10. Третій підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом нападу на журналістку і активістку Тетяну Чорновол керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі, заявляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

"Двоє затриманих допитані. Встановлено що один з них раніше вже мав проблеми із законом. Також триває розшук ще одного підозрюваного. Слідством встановлено, що він мав відношення до певним комерційним структурам і керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВі", - йдеться в повідомленні УЗГ Міністерства внутрішніх справ.

Також в рамках розслідування, для отримання додаткової інформації наслідок викликає на допит народних депутатів Миколи Княжицького, Давида Жванію і Віталія Ярему.

Пізніше нардеп і екс-гендиректор телеканалу TВi Микола Княжицький заявив, що не знає нікого з підозрюваних у нападі на журналістку Тетяну Чорновол.

"Вкидається інформація про те, що в справі Чорновол мене нібито викликають на допит через зв'язок з фігурантами справи. Це повна брехня і міліцейська смішна провокація. Офіційно заявляю, що нікого з фігурантів справи я особисто не знаю, ні з одним з них ніколи не спілкувався. А Таню дуже поважаю і ціную, як чесну і порядну людину", - написав Княжицький на своїй сторінці в Facebook.

17:45. Колона з кількох сотень протестуючих прийшла з пікетом під будинок міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. На те, що цей дім належить главі МВС повідомила в переддень свого побиття журналістка Тетяна Чорновол.

Мітингарі прийшли до Захарченка з плакатами "Ката – геть!" та фото побитої журналістки, зазначає "Українська правда". З-за паркану до протестуючих визирнув який чоловік, який запевнив, що Захарченко тут не живе і попросив не пошкоджувати майна. До мітингувальників приїхав наряд міліції, які впевнившись у мирному характері акції, поїхали.

Учасники розклали перед парканом закривавлені портрети Захарченка та зробили великий напис "Тут живе кат!"

17:30. Серед тих, кого напередодні затримали МВС у зв'язку з нападом на Тетяну Чорновол, є Андрій Насіковський, у якого в ніч нападу переночував підозрюваний Сергій Котенко.

Про це розповіли сам Насіковський і його мати Олена Насіковська, які зараз знаходяться в Бориспільському РВВС.

За словами Насіковського, він проходить як свідок, але побоюється, що "справу намагаються повісити на нього і на Олександра Храмцова, на якого зареєстрована машина Porsche Cayenne".

Пізніше стало відомо, що Насіковського перекваліфікували зі свідка на підозрюваного.

Відповідну підозру йому вручили близько 16 години, повідомили люди, які підтримують з ним контакт.

16:20. Депутат німецького Бундестагу, віце-президент Парламентської Асамблеї НАТО Карл Ламерс засуджує побиття журналістки Тетяни Чорновол та використання сили проти мітингувальників, а також вимагає звільнити екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав під час зустрічі з донькою Тимошенко Євгенією і заступником голови партії "Батьківщина", головою Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорієм Немирею, повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина".

Ламерс закликав владу провести неупереджене розслідування цих злочинів.

"Такі дії є неприйнятними. Особи, які причетні до цього, повинні понести відповідальність згідно законодавства України", - підкреслив Ламерс.

16:10. Міністерство внутрішніх справ перекваліфіковувало напад на журналістку Тетяну Чорновол з хуліганства на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Про це розповіли опозиційні депутати після зустрічі в МВС. Нардепи зустрічалися із заступником міністра МВС Віктором Дубовиком і заступником начальника Головного слідчого управління МВС Олегом Татаровим.

За словами депутата від "Батьківщини" Олександра Бригинця, правоохоронців кажуть, що не можуть зараз перекваліфікувати цю справу до статті "замах на вбивство", оскільки всі попередні слідчі дії будуть визнані неправомочними.

14:20. У Тернополі понад 50 журналістів зібралися біля обласного Управління Міністерства внутрішніх справ, вимагаючи покарати винних у побитті Чорновол, а також у побитті інших журналістів та активістів мирних акцій протесту під час подій Євромайдану.

У руках журналісти тримали плакати з написами "Ні - насильству над журналістами!", "Тернопіль з Тетяною Чорновіл", "Бити журналістів не можна", "Вчора – Чорновол, завтра – я", дехто із представників ЗМІ позаклеював собі роти скотчем або пов’язав поверх них марлеву пов’язку, зафарбовану у червоний колір.

14:10. У Вінниці журналісти пікетували приміщення Управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області та передали вимоги до міністра внутрішніх справ Захарченка.

Представники мас-медіа вийшли з гаслами "Тетяно, ми з тобою", "Міліція з народом" "Журналісти – не мішень" та передали Захарченку заяву, під якою підписались близько 200 журналістів області, які вкрай обурені бандитським побиттям колеги.

"Те, що відбулося із нашою колегою в ніч на 25 грудня 2013 року, ми розцінюємо як замах на життя журналіста та перешкоджання його професійній діяльності, прояв стратегії і тактики залякування журналістів. Адже Тетяна Чорновіл в останні тижні перебувала на Майдані і виконувала свої професійні обов’язки, готуючи журналістські матеріали для оприлюднення", - зазначено в заяві.

14:05. Народні депутати Володимир Яворівський та Олександр Бригинець прибули до МВС та зайшли до адмінбудівлі на очікувану зустріч з Захарченком, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми, народні депутати, маємо зустрітися якщо не з Захарченком, то з його першим заступником. Бо Захарченко зранку був на засіданні ради регіонів. Вони вже такі перелякані, що збирають раду регіонів і радяться як їм розбігатися. Якщо не буде Захарченка, або не буде його заступника, ми з іншими говорити не будемо. Слухати їхні побрехеньки - це не солідно і не цікаво", - розповів Яворівський.

14.00. Вхід до приміщення МВС зачинено з середини, його охороняють близько 10 міліціонерів у звичайній формі. Окрім того, у дворі міністерства стоять "беркутівці" в шоломах та захисних обладунках, передає УНІАН.

12:45. Кількасот представників "Демократичного альянсу" прийшли в четвер до будівлі Міністерства внутрішніх справ України в Києві з вимогою незалежного розслідування нападу на активістку, журналістку Тетяну Чорновол і відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

Учасники акції встановили плакат із графічним зображенням обличчя міністра і підписом: "Кривавого міністра - геть!".

Вони скандують: "Кривавого міністра - геть!" і тримають фотографії Чорновол, зроблені після її побиття.

Раніше вранці кількасот протестувальників із національними прапорами а також із прапорами опозиційних політичних партій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" зібралися біля будівлі МВС у столиці з вимогою об'єктивного розслідування побиття Чорновол, а також загалом за відставку нинішнього уряду і, зокрема, Захарченка. Перед присутніми виступили народні депутати, зокрема від "Свободи" та "Батьківщини".

Акція тривала близько двох годин і завершилася без будь-яких інцидентів. На пам'ятнику героям кінофільму "Місце зустрічі змінити не можна" Жеглову та Шарапову біля входу до будівлі МВС мітингувальники залишили синьо-жовті стрічки та стрічки із символікою ЄС, плакати з фотографіями Чорновол, а Шарапову забинтували очі.

Декілька народних депутатів від опозиції зустрілися із заступником начальника Головного слідчого управління МВС, який поінформував їх про хід розслідування кримінального провадження щодо нападу на Чорновол.

Довідка

Вночі 25 грудня невідомі жорстоко побили журналістку, активістку Євромайдана Тетяну Чорновол. Зараз вона перебуває в реанімації.

Міліція вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство). Опозиція вважає напад замахом на вбивство.

Затримані двоє чоловіків, причетних до нападу на Тетяну Чорновол. Третій перебуває у розшуку. Авто нападників належало Олександру Храмцову. Храмцов продав машину Porsche Cayenne Сергію "Коту" Котенко півроку тому.

У Мережі також опубліковано відео з відеореєстратора машини постраждалої журналістки.

Варто зазначити, що в "сніжній" справі жінок-депутаток від Партії регіонів, яких під будівлею Верховної Ради 2 квітня закидали сніжками, міліція порушила кримінальну справу за спробу вбивства.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: Кривавого міністра - геть!ВІДЕО, активісти пікетують МВС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]