Пт, 2024-04-19, 17:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:12
Криза у Європі обвалила світові ціни на золото
Інші останні Новини світу
Ціни на золото під час торгів на фондових ринках 26 вересня 2011 року впали на 6,4% - до 1552 доларів за тройську унцію.

За останні чотири сесії торгів золото подешевшало на 13,8%, а за три тижні, з часу встановлення історичного максимуму в 1920 доларів за унцію, - на 19%.

Світові ціни на золото пішли на спад через те, що інвестори тікають з сировинних ринків в страху перед борговою кризою єврозони, і запасаються готівкою.

"Це показує, що в періоди надзвичайного стресу готівці немає відповідної заміни. Хоча золото - досить ліквідний актив у порівнянні з іншими металами і держоблігаціями, в такі моменти головний актив - це готівка, тобто долари США, - сказав аналітик швейцарського інвестиційного банку Credit Suisse Том Кендолл.

Золото також часто продають, щоб отримати готівку при погіршенні умов кредитування, як це відбувалося в 2008 році.

"Золото - один з небагатьох активів, які продовжили зростати в цьому році, в якомусь сенсі це один з останніх надійних активів. Оскільки інвесторам потрібна готівка, вони продають активи, які дорожчали. Так що золото - це жертва власного успіху", - написала у звіті аналітик банку UBS Едель Туллі.

Нагадаємо, на початку вересня вартість золота перевищила 1920 доларів за тройську унцію, встановивши тим самим абсолютний рекорд.

За матеріалами: Корреспондент

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1331 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]