Чт, 2024-04-25, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Криза в Україні лише поглиблюється - МВФ розкритикував Азарова
Інші останні Економічні новини
Політика Кабінету міністрів призвела до поглиблення рецесії в країні.

Про це йдеться в заяві Міжнародного валютного фонду (МВФ).

На думку виконавчих директорів Фонду, завищений обмінний курс гривні сприяв збільшенню дефіциту платіжного балансу, зниженню конкурентоспроможності, сталому зменшенню валютних резервів.

Жорстка монетарна політика, спрямована на підтримання стабільності курсу та яка супроводжується заходами адміністративного контролю, придушила зростання економіки, вважають в МВФ.

Виконавчі директори рекомендували допустити більшу гнучкість обмінного курсу гривні та прискорити перехід до таргетування інфляції.

Директори вітали позитивні зміни в банківському секторі: знизилася залежність банків від валютних ризиків, збільшилася їх капіталізація і резерви. МВФ рекомендував владі зміцнювати нагляд, продовжувати незалежний аудит вразливих банків, розробляти плани на випадок кризових ситуацій.

МВФ підкреслив необхідність зниження бюджетних витрат за рахунок підвищення ефективності держзакупівель, обмеження зростання зарплат у бюджетному секторі і пенсій.

Виконавчі директори МВФ також заявили про необхідність підвищення енерготарифів.

На думку Фонду, в майбутньому для України доцільно виділяти кошти на більш короткі терміни та за умови попереднього виконання низки узгоджених з МВФ умов допомоги.

Підводячи підсумки щорічного аналізу української економіки, виконавчі директори фонду рекомендували українській владі вжити заходів для зниження дефіциту платіжного балансу, скоротити субсидії в енергетичному секторі (які склали в минулому році 7,5% ВВП), продовжити зусилля щодо зміцнення банківського сектора та підвищення конкурентоспроможності економіки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: МВФ розкритикував Азарова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]