Пт, 2024-03-29, 08:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Крок до "спецконфіскації" в рамках "безвізового пакету" законів зробила Рада
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада сьогодні, 8 жовтня, ухвалила за основу законопроекти, які дозволяють конфіскацію майна в осіб, яких підозрюють у тяжких злочинах, навіть якщо це майно записане на інших осіб. Після гарячих дискусій законопроект №2540а за основу з другої спроби підтримали 232 депутати, а пов’язаний із ним законопроект №2541а підтримали 229 депутатів.

Представники Кабінету міністрів наголошували, що без ухвалення цих урядових законопроектів українці з біометричними паспортами не отримають безвізовий режим із Євросоюзом.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман наголосив, що до другого читання буде створено спільну робочу групу, за участю представників Міністерства юстиції та з залученням європейських експертів, яка допрацює дані законопроекти.

Профільний комітет пропонував відхилити і законопроект №2540а – про внесення змін до КПК щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні, і №2541а – про внесення змін до Кримінального та Цивільного кодексів щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: рада, безвізовий пакет законів, спецконфіскація, Крок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]