Пт, 2024-04-19, 15:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
Круїзні лайнери у Венеції хочуть заборонити: від них місто на воді руйнується
Інші останні Новини Європейського Союзу

Після катастрофи круїзного лайнера Costa Concordia італійська влада може обмежити судноплавство поблизу Венеції: рух суден сприяє затопленню міста, передає РБК.

"Ця трагічна подія знову поставила питання про те, яку загрозу становлять круїзні лайнери для об'єктів зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, особливо у Венеціанській лагуні", - йдеться у зверненні ЮНЕСКО до уряду Італії.
Як пояснили фахівці, до Венеціанської лагуни прибувають до 300 круїзних лайнерів на рік, а високі хвилі, які вони підіймають, призводять до ерозії фундаменту будівель і забруднення вод затоки. Пропозицію ЮНЕСКО вже підтримав міністр із захисту довкілля Коррадо Кліні.
Нагадаємо, Венеція, одне з найдавніших міст Європи, поступово йде під воду. За XX століття суша занурилася в лагуну на 23 см. Згідно з розрахунками науковців, уже до 2028 року Венеція може стати непридатною для життя.
2007 року ЮНЕСКО внесло Венецію до списку пам'яток культурної спадщини, що перебувають під загрозою через глобальне потепління. Місцева влада розглядає можливість підняття фундаменту кожної будівлі приблизно на метр, щоб врятувати місто.
Деякі фахівці висловлюють припущення, що у зв'язку з неухильним підняттям рівня води Венеція може стати "Атлантидою нового тисячоліття".
А круїзний лайнер Costa Concordia напоровся на риф в ніч проти 14 січня біля берегів італійського острова Джильо. На борту судна перебували понад 4200 людей. Офіційно загиблими внаслідок трагедії поки є 15 осіб, чиї тіла підняли з моря. Ще близько 20 вважаються зниклими безвісти. Після аварії виникла загроза забруднення акваторії пальним. Корабель, який зараз лежить на боці, в будь-який момент може зірватися зі скелі та остаточно затонути.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1252 | Додав: nowyny | Теги: Венеція, круїзні лайнери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]