Пт, 2024-04-19, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:45
Кубинцям дозволили брати кредити
Інші останні Новини світу

Від 20 грудня кубинські підприємці і фермери зможуть звертатися в банк по кредит.

Як повідомляє газета Granma, уряд дозволив індивідуальним підприємцям брати банківські кредити, а кредитним організаціям - оцінювати платоспроможність клієнтів, передає Корреспондент.biz.

У постанові уряду зазначається, що нововведення робиться задля збільшення виробництва, зокрема імпортозамінних товарів. Претендувати на кредит зможуть і представники бізнесу, і селяни, і ті, хто хоче взяти кредит для того, щоб відремонтувати власний будинок, який може бути розглянутий як об'єкт на продаж після набуття чинності Декрету-Закону 288.

"Я давно чекав появи цієї нової кредитної системи, щоб отримати змогу відкрити магазинчик з продажу фастфуду", - розповів кубинець Еухеніо Санчес.

Нині понад 350 тисяч жителів Острова свободи є індивідуальними підприємцями. При цьому два роки тому їх було майже вдвічі менше. Основна частина підприємців зайнята в харчовій промисловості, надає послуги домогосподарствам, виробляє іграшки та DVD-диски.

Як повідомлялося, в квітні цього року Комуністична партія Куби схвалила програму, яка передбачає проведення 300 реформ з метою посилення острівного комуністичного ладу. У рамках реформування економіки близько мільйона людей повинні перейти з державного сектору в приватний.

Зазначимо, що зовсім нещодавно влада Куби дозволила приватним особам здійснювати операції з автотранспортом.

Раніше повідомлялося, що кубинська влада дозволила приватним особам купувати і продавати житло.

У 2008 році були зняті обмеження на використання кубинцями мобільних телефонів. Також зняли заборону на використання цілої низки електроприладів.

Крім того, кубинцям дозволили відпочивати в найбільших готелях країни, де раніше могли зупинятися тільки іноземці. Їм можна також брати машини в державних компаніях з прокату автомобілів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1208 | Додав: adminA | Теги: Куба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]