Чт, 2024-03-28, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:54
Кубинські актори втекли в США після зйомок у фільмі про неповерненців - нова втеча з "Острова Свободи"
Інші останні Новини світу

Двоє кубинських акторів, які виконали головні ролі у фільмі про неповерненців, після зйомок самі втекли в США.

Про долю Хав'єра Нуньєса Флоріана і Анайлін де ла Руа стало відомо лише через тиждень після того, як вони пропали в аеропорту Майамі під час пересадки, хоча повинні були летіти на кінофестиваль до Нью -Йорку, передає BBC.

Виступаючи в ефірі іспаномовного телеканалу в Майамі, вони заявили, що попросять політичного притулку в США.

Двоє 20-річних акторів знялися у фільмі "Одна ніч", що розповідає про життя трьох кубинських підлітків, які намагаються врятуватися від бідності і почати нове життя у Флориді.

До їх появи в ефірі американського емігрантського телеканалу 27 квітня ввечері, втікачів в останній раз бачили в аеропорту Майамі під час пересадки на рейс до Нью-Йорка. Вони запевнили продюсера фільму Сенді Переса Агуіла, який летів разом з ними, що зустрінуться з ним біля виходу на посадку на рейс до Нью-Йорка, але в умовленому місці пізніше не з'явилися.

Перес звернувся в поліцію Майамі, повідомивши, що двоє акторів пропали безвісти. Поліцейські ж у відповідь сказали, що йому доведеться чекати 24 години, перш ніж він зможе подати заяву. Подив продюсера пізніше викликав і той факт, що, коли він відкрив валізи акторів по прибуттю в Нью-Йорк, речей всередині не виявилося.

Фільм "Одна ніч" отримав три нагороди на кінофестивалі Tribeca в Нью-Йорку, в тому числі приз за кращу чоловічу роль для Хав'єра Нуньєса, який він розділив з іншим кіноактором. Виступаючи в ефірі America TeVe, сам Нуньєс висловив сподівання, що зможе продовжити свою акторську кар'єру в США.

Неповерненці заявили, що почали думати про втечу, як тільки почули про запрошення в Нью-Йорк. "Важко залишити свою сім'ю та друзів, - сказала актриса Анайлін де ла Руа. - Але в той же час це робиться, щоб допомогти їм". "На Кубі немає майбутнього", - вважає вона.

Адвокат в імміграційних справах, що представляє інтереси кубинців-втікачів, розповів, що має намір подати прохання про надання політичного притулку від імені акторів на тій підставі, що вони можуть зіткнутися з переслідуванням, якщо повернуться на Кубу.

Низка кубинських артистів і спортсменів втекли з острова протягом останніх кількох років. У 2005 році американський кордон перетнув танцівник балету Роландо Сарабія. У 2008 році сім членів олімпійської збірної Куби з футболу втекли у Флориду після гри з американською командою. А в минулому році п'ять танцівників Національного балету Куби, які перебували на гастролях в Канаді, вирішили залишитися в цій країні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1134 | Додав: adminA | Теги: США, втеча, кубинські актори, Острова Свободи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]