Пт, 2024-04-19, 10:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Кубів назвав пріоритети Мінекономіки, а Кабмін перегляне ціни на газ
Інші останні Економічні новини

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про п'ять пріоритетів діяльності міністерства, серед яких - розвиток малого і середнього бізнесу та економія бюджетних коштів. Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради у ВР, повідомляє Укрінформ.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі визначає таких п'ять основних пріоритетів, про які я хочу вам сказати. Перше - це розвиток малого і середнього бізнесу і, відповідно, створення бізнес-клімату, що дозволить перейти від приватного підприємця до ведення сімейного бізнесу в агросекторі, в торгівлі. Друге - публічні закупівлі, прозорі. До кінця цього року ми хочемо зробити економію державних коштів у розмірі 5 млрд. Якщо ця програма спрацює і будуть враховані рекомендації народних депутатів на майбутнє, ми можемо економію державних коштів на наступні роки довести до більш як 40 млрд грн на рік", - сказав Кубів.

Він також додав, що до пріоритетів діяльності міністерства входитиме реформа управління державними підприємствами і приватизація.

"Вона має пройти прозоро, конкурсно, і дійсно ми маємо розуміти правила формування цінової політики, що буде робити Кабінет міністрів України", - сказав Кубів.

За його словами, пріоритетами діяльності буде і питання інвестицій в розвиток власної промисловості, і питання зростання експорту та співпраці з міжнародними фінансовими установами.

Уряд обіцяє переглянути ціни на газ

Степан Кубів повідомив, що в середу, 11 травня, Кабінет міністрів розгляне питання щодо встановлення ціни на газ для населення без прив'язки до курсу долара США.

"У середу, 11 травня, ми будемо слухати це питання для того, щоб українці споживали відповідно газ не за курсом долара, а за цією ціною, яка буде у нас в Україні", - сказав Кубів.

Крім того, він додав, що уряд планує збільшити видобуток українського газу до 33 і більше мільярдів кубічних метрів через впровадження новітніх технологій.

Нагадаємо, уряд України з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення – 6,88 грн/куб. м (6 879 тис. грн за 1 тис. куб. м), яка дорівнює закупівельній вартості імпортованого в країну природного газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: пріоритети Мінекономіки, Кубів, Кабмін, ціни на газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]