Чт, 2024-03-28, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Куди можна поїхати навесні без візи - 10 гірськолижних курортів
Інші останні Туристичні новини
Не вдалося за всю зиму покататися на гірських лижах? Це не катастрофа: у любителів швидкісного спуску по схилах ще є час зайнятися улюбленою справою, не витрачаючи зайвих зусиль на отримання в'їзних віз. Forbes підібрав 10 місць, куди можна поїхати без візи і де сезон триває всю весну. Незабутні види, траси протяжністю 12 км, хаф-пайп і фрірайд - місця на будь-який смак і будь-який рівень підготовки.

Цахкадзор (Вірменія)
Сезон: до початку квітня
Рівень: будь-який
Вірменський курорт Цахкадзор, розташований в 40 км від Єревану біля підніжжя гори Тегеніс, - це більше 30 км гірськолижних трас, найдовша з яких - 8 км, і великий спортивний комплекс, розташовані на висоті 1845 м над рівнем моря. З самої верхньої точки катання відкривається приголомшливий вид одночасно на гору Арарат і озеро Севан - і це саме те, заради чого потрібно їхати до Вірменії. Середня частина схилів з перепадом висот до 230 м підходить для спокійного катання і обладнана крісельним підйомником. У західній частині курорту знаходиться сучасна 4-ступінчаста канатна дорога, простягнута на 5000 метрів. Чорні траси досягають перепаду висот в 350 метрів і лежать у верхній частині гори - ця ділянка обслуговується кілометровим крісельним підйомником. Тут є дуже круті схили, в тому числі і 10-метровий карниз і спортивний жолоб. У цьому районі гори можна перебратися через перевал на сусідній хребет і дістатися до самих екстремальних трас. Всього на гірськолижному курорті Цахкадзор близько 50 трас. Схили обробляються ратраками. Крім крісельних підйомників, на Цахкадзорі є і бугельні підйомники.

Копаонік (Сербія)
Сезон: до кінця травня
Рівень: будь-який
Копаонік, який ще називають Сонячної горою через 200 сонячних днів у році - визнаний гірськолижний курорт Сербії. У розпорядженні лижників траси різних ступенів складності для спортсменів різного ступеня підготовленості. Але найбільш комфортно тут будуть почувати себе саме починаючі гірськолижники - це ідеальне місце для тих, хто ще не визначився, на чому він хоче кататися, щоб спробувати різні варіанти без шкоди для себе і оточуючих. У Копаонік 18 трас сумарною протяжністю понад 60 км, найдовша з них - 3,5 км. Для професіоналів є 4 надскладні траси, на яких часто проводяться міжнародні та національні змагання. Гірські схили обладнані великою кількістю підйомників. 4 траси обладнані нічним освітленням. На курорті діють школи катання для дітей і дорослих з досвідченими тренерами.

Кіровськ (Росія)
Сезон: до середини травня
Рівень: будь-який
Кіровськ - найстаріший російський центр гірськолижного спорту, розташований в Хібінах. У Кіровську 4 гірськолижних центру на різні смаки та вміння: «25 км», «Великий Відвар», «Підйомники Коласпортланд» і «Хібіни Сноу Парк». Останній - для новачків і дітей, він розташований в центрі міста, в ньому хороша гірськолижна школа, інструктори, які за пару уроків поставлять на лижі і безліч розваг для тих, хто не живе горами. «Коласпортланд» у багатьох відношеннях є лідером серед кіровських комплексів. Загальна довжина трас в ньому складає близько 30 кілометрів, стан їх практично ідеальне. Працюють підйомники різних типів, на двох трасах є вечірнє освітлення. Є окремий спуск і для «ватрушок» (тюбінгів). Встановлено два трампліни заввишки 50 і 70 м. Гірськолижний комплекс «Великий Відвар» - це різноманітність маршрутів, загальний перепад висот на яких становить 550 м, а траси загальною довжиною більше 20 км.

Силичі (Білорусь)
Сезон: до кінця березня
Рівень: будь-який
У «Сіліч» розташовані три гірськолижні траси протяжністю від 650 до 920 метрів. Є окрема траса для сноуборду на 270 м. Всі траси обладнані крісельної канатної дорогою. Новачки вчаться на навчальній трасі - вона сама маленька, всього лише 120 м. Тут працює бугельний підйомник. Крім того, в центрі створена спеціальна траса для катання на снігоходах і квадроциклах - більше 2 кілометрів білої смуги. Перепад висот більше 100 м дозволяє одержувати довгі, майже кілометрові траси з різним ступенем складності. На схилах працюють снігові гармати і ратраки. У вечірній час схили освітлюються. Для любителів ковзанів є критий каток. Крім гірськолижних трас, у спортивному комплексі поставлений тренажер-симулятор, на якому можна потренуватися перед виходом на схил. Все необхідне спорядження і обладнання, природно, можна без проблем орендувати.

Чимбулак (Казахстан)
Сезон: до початку квітня
Рівень: будь-який
Головний козир курорту Чимбулак - це різноманітність маршрутів, серед яких пологі і м'які схили для початківців, дитячий парк з інструкторами для малюків, довгі траси для підготовлених лижників, несподівані маршрути для мандрівників, дикі долини з недоторканим снігом і халф-пайп для сноубордистів, неймовірні екстремальні віражі для профі, спеціальна траса для любителів могула. Крім того, в сноупарку є траса для тюбінга, а траси для швидкісного спуску та слалому-гіганта входять у світову десятку складних трас. Протяжність найдовшої траси - 3,6 км. Можливе нічне катання. На схил гірськолижників піднімають чотири черги канатно-крісельної дороги, сім бугельних підйомників, безкоштовний буксировочний підйомник і бебі-ліфт.

Каракол (Киргизія)
Сезон: до початку квітня
Рівень: будь-який
Практично невідомий до останнього часу в Росії гірськолижний курорт Каракол, розташований на схилах гір Тянь-Шаню, стає все більш популярним. Озеро Іссик-Куль робить клімат Караколь м'яким і вологим, тому незважаючи на те, що снігу в горах багато, кататися вдень не холодно. Понад 20 км трас здатні задовольнити і досвідченого лижника, і людини, що вперше побачив гірські схили. Тут знайдуть для себе заняття і любителі фрірайду і ті, хто воліє кататися по доглянутих трасах. З панорамної вершини висотою 3040 м над рівнем моря відкриваються види на найближчі гори й на легендарне озеро Іссик-Куль. Схили обслуговуються п'ятьма підйомниками канатно-буксирувального типу зі стаціонарним бугель. Найдовший спуск - 3,5 км, максимальний перепад висоти - 740 м.

Колашин (Чорногорія)
Сезон: до початку травня
Рівень: будь-який
Офіційне найменування курорту - Колашин 1450. На цій висоті знаходиться містечко Езеріне - головний центр усього гірськолижного комплексу. У Колашине можна знайти і тихі віддалені містечка, кататися і жити в повній самоті в крихітних «сімейних» готелях, але є на курорті і отримали вже світову популярність нічні клуби. Колашин перевершує багато гірськолижні курорти світу по протяжності і доглянутості трас. Як і багато інших сучасні курорти, Колашин має освітлені траси, катання на яких можливо і вночі: траси підсвічуються яскравими вогнями - видовище, здатне привести в захват і дорослих, і дітей. Траси регулярно обслуговуються ратраками. До послуг початківців досвідчені інструктори і оренда спорядження та обладнання для тих, кому ліньки штовхатися з лижами в аеропорту. На схилах працюють 3 бугельні витяги довжиною 500 м, крісельний підйомник завдовжки 1840 м і дитячий підйомник.

Домбай (Росія)
Сезон: до початку травня
Рівень: будь-який
Популярність цього місця забезпечують в першу чергу природні умови: Домбай розташований в красивому місці в 65 км від Чорного моря - і в 65 км від вершини Ельбрусу. По схилах гори Мусса-Ачитара прокладено близько 20 км трас, розрахованих на будь-який рівень підготовки. Тут є і «необ'їжджених» гірські ділянки, але більша частина трас Домбая створена для комфортного катання: помірний нахил, згладжений рельєф, мало горбів. Для цінителів цілини існують бездонні можливості для фрі-райду. Створено умови і для катання з диких вершин, на які піднімають вертольоти - так званий хелі-скі. Зручний підйом з галявини на схили Домбая забезпечують 5 черг канатних доріг різних типів: канатно-крісельна, гондольная і маятникова. Активний відпочинок на курорті не обмежується гірськими лижами і сноубордами: тут можна покататися на снігоходах, квадроциклах або на ковзанах, а також політати на парапланах.

Паландокен (Туреччина)
Сезон: до кінця квітня
Рівень: будь-який
Гірськолижний курорт Паландокен, розташований на схилах однойменної гори, має траси підвищеної складності, дві з них - чорні. Паландокен славиться одними з найбільш протяжних - до 12 кілометрів - і складних спусків у світі. Тут досить багато трас, придатних для швидкісного спуску, тобто для внетрассового катання, особливо улюблені сноубордистами, траси для лижних кросів і хелі-скі. У Паландокені також є два спуски для проведення змагань по слалому і гігантського слалому: Еждер і Капікайя. Загальна протяжність гірськолижних трас на курорті приблизно 30 км. Для новачків і дітей є ідеальні пологі схили. Всі траси в Паландокені обробляються ратраками, на деяких трасах працюють снігові гармати. На курорті працюють російськомовні інструктори.

Буковель (Україна)
Сезон: до кінця квітня
Рівень: будь-який
Гірськолижний курорт Буковель знаходиться в українських Карпатах у селі Поляниця, на висоті 900 м над рівнем моря, біля підніжжя гори Буковель. Це один з найбільших європейських курортів. У Буковелі 62 прекрасно облаштовані траси загальною протяжністю близько 50 км, і з кожним роком кількість трас збільшується ... Для зовсім малюків у Буковелі є дитячий майданчик, обладнана мультиліфт. Всі гірськолижні траси Буковеля обладнані сніговими гарматами та освітлюються у вечірній час, працюють 16 сучасних підйомників. Природно, є пункти прокату спорядження, і декілька спортивних магазинів, в яких є все, що потрібно. У Буковелі працює гірськолижна школа, де поставлять на лижі або вдосконалять техніку катання як дорослим, так і дітям від 4 років. Для втомлених від лиж і сноубордів є ковзанка і прокат санок і тюбінгів.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: 10 гірськолижних курортів, навесні, без візи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]