Пт, 2024-04-19, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Купу техніки канал "Культура" придбав за неймовірними цінами – коштує, як маєток Лазаренка
Інші останні Культурні новини
Державна телерадіокомпанія "Культура" 12 листопада уклала угоду з ТОВ "Комтел" на придбання радіо- і телевізійної апаратури на 7,40 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель". Зокрема придбали HD-камеру з об’єктивами та штативом, відеосервер, відеомікшер, монітори, систему Mediornet fiber тощо.

Техніку яких виробників та яких саме моделей придбав канал – невідомо, оскільки технічна документація на сайті "ВДЗ" досі відсутня. Однак ціни, за якими канал придбав техніку, суттєво відрізняються від середніх ринкових, пишуть "Наші гроші".

Так, канал купив камеру HD 2/3″ в комплекті за 858 тис грн. і окремо об’єктив за 229 тис грн. Подібну камеру можна придбати в середньому за 80-200 тис грн без об’єктива, окремо об’єктиви 2/3″ коштують по 40-70 тис грн. Відеомікшер у комплекті обійшовся "Культурі" в 1,11 млн гр. Окремо його можна придбати за 160-230 тис грн.

Тендер провели за неконкурентною процедурою "закупівля в одного учасника" з метою уніфікації – для поетапного дооснащення ПТС комплектом технологічного обладнання формату HD.

Придбана каналом "Культара" техніка обійшлася майже у таку ж суму, що й будинок родини Лазаренка в США. 2009 року друга дружина Лазаренка, Оксана Цикова, придбала у місті Ґрінбро (Greenbrae) неподалік Сан-Франциско будинок за 1,07 млн дол, або 8,56 млн грн.

4 липня 2012 року Кабінет міністрів схвалив Концепцію діяльності та розвитку державної телерадіокомпанії "Культура". Згідно з проектом упродовж наступних двох років на технічне, організаційне та кадрове оновлення каналу заплановано витратити 90 млн грн.

ТОВ "Комтел" належить Омелянюку Іванові Васильовичу та Омелянюку Дмитру Івановичу, відомим також як засновники благодійного фонду "Майбутнє Волині". За останні чотири роки фірма отримала тендерних замовлень на 12,89 млн грн, з них на 11,19 млн грн вона продала техніки каналу "Культура".

Як повідомлялось, у вересні прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд знайде гроші для створення потужного телеканалу "Культура". "Де будуть, я перепрошую, не Шустери виступати, а люди, які можуть нести щось хороше", - пояснив Азаров.

Нагадаємо, робота телеканалу "Euronews Україна", редакція якого розташована в Ліоні (Франція), може бути припинена через фінансову заборгованість української сторони. Заборгованість каналу становить 30,5 млн грн, і, на думку експертів, вона навряд чи буде погашена до кінця 2012 року.

Водночас Національна телекомпанія України (Перший національний) опинилася на межі банкрутства. Міністерство фінансів подало позов на НТКУ і вимагає від державного телеканалу сплати 25 мільйонів гривень. Ці кошти повинні піти на погашення кредиту, наданого НТКУ ще 1996 році з державного бюджету в межах співпраці України і Японії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: купу техніки, маєток Лазаренка, культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]