Пт, 2024-03-29, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Купувати нерухомість на узбережжі Чорного моря Туреччина заборонила росіянам і українцям
Інші останні Новини світу
Влада Туреччини забороняє продаж будь-якої нерухомості громадянам РФ на чорноморському узбережжі країни. У липні кабінет міністрів Туреччини затвердив нові списки країн, громадянам яких можна купувати нерухомість на території країни, пише Euromag.

Так, наприклад, росіянам і українцям тепер дозволено купувати в Туреччині незабудовані земельні ділянки, зокрема сільськогосподарського призначення. Але з іншого боку, росіяни та українці втратили можливість купувати будь-яку нерухомість на Чорноморському узбережжі Туреччини.

Чому було введено цю заборону - експерти пояснити не змогли. "У нас на руках є лише список країн з умовами купівлі, затверджений урядом Туреччини. У графі Росія там написано, дослівно: "Крім прибережних районів Чорного моря, а також з дозволу МВС", - каже Антон Паригін, менеджер проекту Akdeniz.ru, присвяченого нерухомості в Туреччині.

Він пояснив, що до Чорного моря виходять такі провінції як Трабзон, Орду, Самсун тощо.

"Схоже, що заборона буде стосуватися не всіх провінцій цілком, а тільки тих адміністративних одиниць, які розташовані безпосередньо на березі моря. Швидше за все, це пов'язано з питаннями державної безпеки. Як відомо, ці райони Туреччини є прикордонними з Росією й Україною", - пояснив експерт.

При цьому він не вважає, що заборона на покупку житла на Чорноморському узбережжі Туреччини якось вплине на інтерес росіян до Туреччини.

"Попит наших співвітчизників на нерухомість у цих провінціях мінімальний. Загальна кількість росіян, які володіють нерухомістю на Чорноморському узбережжі Туреччини, не перевищує 10 осіб. Громадяни Росії та України, як і раніше, можуть придбати нерухомість в будь-якому іншому регіоні Туреччини, зокрема на узбережжях Середземного і Егейського моря, а також у Стамбулі. Саме нерухомість на цих берегах цікавить 99% покупців з Росії і країн СНД", - запевнив він.

Як повідомлялось раніше, рівень продажів нерухомості на островах в Егейському, Іонічному та Середземному морях Греції зріс щонайменше у півтора разу завдяки інвестиціям, вкладеним у регіон громадянами України. Про це заявили в Грецькій асоціації ріелторів.

За словами експертів організації, заможні українці все частіше стають власниками місцевого елітного житла, оскільки останнім часом через важке економічне становище Греції ціни на нього досягли мінімальної позначки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1194 | Додав: adminA | Теги: Нерухомість, росіянам і українцям, Чорного моря, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]