Чт, 2024-04-25, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:57
Курт Волкер про відповідальність РФ за конфлікт на Донбасі - "немає тут ніякої двозначності"
Інші останні Новини України

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Росія несе пряму відповідальність за конфлікт на Донбасі і його ескалацію. Про це Курт Волкер повідомив на брифінгу, передає Крим.Реаліі.

"Немає тут ніякої двозначності. Сили (ворожі Україні – прим. ред.) знаходяться під прямим командуванням і контролем Росії. І два політичних угруповання ("ЛДНР" – прим. ред.) повністю утримуються Російською Федерацією з того часу, як вони були утворені, включаючи фінансування", – зазначив спецпред США.

За словами Волкера, минулого тижня спостерігалася фактично рекордна кількість порушень перемир'я в зоні конфлікту на сході України: сім тисяч за тиждень, за інформацією ОБСЄ.

"Це все ще дуже гаряча війна", – додав Волкер.

Він також висловив стурбованість, що конфлікт на Донбасі часто зникає з перших шпальт газет, проте має вирішуватися терміново.

Спецпредставник також звернув увагу на погіршення гуманітарної ситуації на окупованих територіях України: руйнування інфраструктури електро-, водо-, теплопостачання, зв'язку, доріг, проблеми в пересуванні людей, а також спалах туберкульозу в умовах труднощів з доставкою антибіотиків.

Повідомляється, що Волкер закликав РФ, яка нібито піклується про російськомовне населення Донбасу, усвідомити, якій небезпеці піддає їх своїми діями або бездіяльністю в питанні врегулювання конфлікту.

Раніше Волкер заявив, що миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй повинні замінити російські війська на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Курт Волкер, відповідальність РФ, Конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]