Пт, 2024-03-29, 04:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Кужель розповіла, що обратися депутатом Київради або ВР коштує до 5 млн дол
Інші останні Політичні новини

Обратися депутатом Київської міської ради, як і до Верховної Ради, коштує до 5 мільйонів. Про це заявила в ефірі Радіо Свобода координатор руху "Громадянський опір" Олександра Кужель.

"Грошей у міському бюджеті на одного депутата Київради більше, ніж у державному на одного депутата Верховної Ради. Приблизно 19 мільярдів десь на 100 осіб. І тому я знаю, що обратися депутатом Київської міської ради коштує до 5 мільйонів – як і до Верховної Ради", - сказала вона. Кужель також висловилася за висунення єдиного кандидата в мери Києва від опозиції.

"І якщо буде прийняте рішення, що це буде Віталій Кличко, то я ні в якому разі не стану йти в мери", - сказала вона. На думку Кужель, Кличкові "треба тоді чесно сказати виборцям, що він залишає партійність".

"Бо я впевнена, що мер Києва не повинен мати стосунку до партії, будь-якої. Він повинен бути мером всіх киян", - зазначила політик.

"Я не думаю, що для Кличка це велика проблема. Давайте відверто скажемо: не зробив ще Кличко чогось такого політичного зі своєю партією, щоб йому дуже тяжко було морально її кидати", - вважає вона. Кужель також спростувала інформацію про переговори з Кличком щодо другого місця в списку його партії.

"Ні. У нас не було розмов. Ми з ним не зустрічалися. І я думаю, що і в його штабі ніхто не знає, хто буде йти, якими списками", - зазначила вона.

Раніше повідомлялось, що БЮТ може висунути на виборах мера Києва кандидатуру Кужель. Таке рішення може бути прийняте у випадку, якщо Кличко, якого розглядають єдиним кандидатом, не буде "згідливим".

"Я готова йти в мери. Але рішення має прийняти об'єднана опозиція", — сказала Кужель.

Кличко вже заявив, що буде балотуватися в мери Києва.

"Я вже не один раз казав, що Київ не може бути окремим, і жити окремо від подій, які проходять в країні. І я буду брати участь в київських виборах, і наша партія "УДАР" також буде приймати участь у парламентських виборах", - розповів лідер партії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: ВР коштує до 5 млн дол, обратися депутатом Київради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]