Пт, 2024-04-19, 22:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Лауреати щорічної президентської премії "Українська книжка року"
Інші останні Культурні новини
Президент України Віктор Янукович присудив щорічну премію "Українська книжка року" трьом друкованим виданням, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Так, у номінації "За видатні досягнення в галузі художньої літератури" премія президента України присуджена поетичній збірці лауреата Шевченківської премії Леоніда Череватенка "Закляте залізо", яка вийшла у видавництві "Часопис Дух і Літера".

Український дослідник Олександр Пошивайло і Національний музей-заповідник українського гончарства стали лауреатами в номінації За вагомий внесок у розвиток українознавства за видання, присвячене найбільшій і найціннішій в світі колекції глиняних мальованих мисок, виготовлених гончарами містечка Опішного.

Президентська премія "За найбільше сприяння у вихованні підростаючого покоління" присуджена вченим Петру Сасу з України і Гені Кіркені з Литовської Республіки, а також видавництву "Балтія-друк" за книгу "Хотинська битва 1621 - битва за Центральну Європу".

"Лауреати премії - автори видання і видавець - отримують передбачену чинним законодавством винагороду", - повідомили в прес-службі.

Крім того, сьогодні президент України Віктор Янукович привітав працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження з професійним святом.

"Щиро вітаю з професійним святом усіх, хто причетний до такої важливої справи, як створення й поширення друкованого слова", - йдеться у привітанні глави держави, розміщеному на його офіційному сайті.

Як зазначив Янукович, "книги формують нас як особистостей, поглиблюють розуміння життя, вагомо сприяють професійному зростанню. Сучасна книга з будь області знань є неоціненною інвестицією в сьогодення й майбутнє України".

Як повідомлялося, в Києві в столичному "Мистецькому арсеналі" відкрився III Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал", який пройде з 24 травня по 1 червня. У рамках фестивалю й книжкової виставки пройдуть поетичні читання, лекції, майстер-класи та дискусії, які об'єднають літературу й мистецтво.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: лауреати премії Українська книжка р | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]