Чт, 2024-04-25, 02:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Лазаренка влада США позбавила палацу в Каліфорнії
Інші останні Українці в світі
Американська влада конфіскувала палац екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка в місті Новато, Каліфорнія.

Відповідне рішення, ухвалене суддею Північного округу Каліфорнії Чарльзом Брейером 8 жовтня 2013 року, є у розпорядженні "Української правди".

"Власність, розташована за адресою 100 Orbitz Lane, прямо підлягає конфіскації, оскільки її було придбано близько 31 серпня 1998 року за гроші, що походять від відмивання коштів, у формі чеку на суму 6 мільйонів 745 тисяч доларів", - сказано в рішенні суду.

Сам Лазаренко так і не встиг пожити цьому палаці на дев’ять спалень площею близько 2 тисяч квадратних метрів, оскільки був затриманий одразу після прибуття до США в 1999 році.

Придбання цього палацу входило до остаточного переліку пунктів обвинувачення про відмивання коштів, за якими Лазаренку в 2008 році було призначено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на 97 місяців.

Нагадаємо, українська прокуратура звинуватила Лазаренка в розкраданні бюджетних коштів. Рада за запитом Генпрокуратури схвалила арешт Лазаренка, але він встиг виїхати до США, де попросив політичного притулку. Проте в США у лютому 1999 року Лазаренка взяли під варту і висунули звинувачення у відмиванні грошей, шахрайстві і крадіжці понад ста мільйонів доларів з українського бюджету.

1 листопада 2012 року Лазаренко вийшов із тюрми США після закінчення терміну покарання.

Зараз міграційний суд розглядає клопотання Лазаренка про надання йому легальних прав для перебування у США.

Родина Лазаренка мешкає в значно меншому будинку площею до 300 квадратних метрів у комуні Грінбрей, записаному на його дружину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: палацу в Каліфорнії, Влада США, Лазаренка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]