Пт, 2024-03-29, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Лебедине озеро Київське. ФОТО
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Озеро площею 12,1 га знаходиться на Позняках і є кар'єром гідронамиву. Озеро утворилося при намиві у 80-х роках, і називали його качиний через сотні качок, які зимували там, а також Першим - адже Харківський масив розростався зі сходу на захід, до Дніпра, а місцеві вважали саме від нього.
Лише в 2007 році Київська міська рада вирішила надати водоймі в мікрорайоні № 6-А житлового масиву Позняки статус озера й назвати його Лебединим.

Надання водоймі статусу озера дозволило змінити цільове використання землі навколо нього і таким чином територія отримала статус рекреаційної зони замість статусу території громадської та житлової забудови. Без цього рішення Київради, на карті міста було б на один водойм менше: озеро збиралися засипати і забудувати, але завдяки протестам місцевих жителів воно продовжує жити своїм життям.
Озеро Лебедине - сонне і заболочене, але з романтичною назвою .

Незважаючи на дивовижну красу, раніше його знали і любили хіба що мешканці навколишніх будинків, а також записні патріоти Позняків. Зате тепер воно є чи не візитною карткою всього Дарницького району та предметом особливої гордості.

З нагоди Євро-2012 у травні того року на озері було запущено грандіозний фонтан. Шість чудових струменів вистрілюють серед латаття, досягаючи висоти до дванадцяти метрів. Особливо шикарно все це виглядає здалеку - з боку проспекту Бажана. Струмені так само мають світлодіодне підсвічування. Включають його у свята, але враження просто дивовижне.

Навесні цього року в мережі з'явилося повідомлення про те, що кияни своїми силами облаштують озеро Лебедине на Позняках.

Адреса: прямо біля метро «Позняки».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1185 | Додав: adminA | Теги: Лебедине озеро Київське. ФОТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]