Чт, 2024-03-28, 20:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Помер легендарний кінематографіст Вадим Іллєнко
Інші останні Культурні новини

  На 84-му році життя помер відомий український кінооператор, режисер і сценарист Вадим Іллєнко.

Про це на свої сторінці в Фейсбук повідомив народний депутат Андрій Іллєнко.

"Сьогодні відійшов у кращий світ видатний український кінематографіст Вадим Герасимович Іллєнко - мій дядько, старший брат мого батька. Вадим Герасимович був одним з останніх живих представників легендарного покоління українського кіно. Хай з миром спочиває. Світла пам'ять!", написав він.

Вадим Іллєнко — оператор-постановник вищої категорії та режисер-постановник І категорії, сценарист, який вписав багато яскравих сторінок в історію українського мистецтва.

Низка фільмів, що їх Іллєнко зняв як оператор, стали еталоном операторської майстерності, піднесли на новий щабель школу українського візуального мистецтва: "Олекса Довбуш" (1959), "За двома зайцями" (1961), "Вечір на Івана Купала" (1967), "Поштовий роман" (1969), "Білий башлик" (1975).

А такі картини, як "Передай далі" (1988), "Останній бункер" (1991), "Геллі і Нок" (1995) та інші дають підстави говорити про нього як про зрілого високопрофесійного режисера-постановника та сценариста.

Він був старшим серед братів кінорежисерів Юрія ( помер в 2010 році) і Михайла Іллєнка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: кінематографіст Вадим Іллєнко помер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]