Пт, 2024-04-19, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:32
Ленін, який пісяє, з'явився у Кракові
Інші останні Новини Європейського Союзу

Фонтан-пам'ятник, що зображає пісяючим вождя світового пролетаріату Володимира Леніна, з'явився на Центральній площі Рональда Рейгана (Нова Гута) в Кракові, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Radio Krakow.

Мініатюрна скульптура кислотно-жовтого кольору отримала назву "Фонтан майбутнього". Хто став автором проекту, не уточнюється.

Незвичайний фонтан викликав у жителів міста і туристів різні емоції. Деякі сприйняли появу пісяючого Леніна зі сміхом, проте багато висловили протест проти насмішок над лідером Жовтневої революції. Були й ті, хто взагалі виступив проти появи Леніна в Кракові.

Пам'ятник з'явився на площі ввечері в понеділок, 9 червня, і простоїть там ще кілька днів. Пізніше скульптура переїде у двори театру Лазьня-Нова, який також розташований у районі Нова Гута.

Нагадаємо, у минулому році з нагоди Міжнародного дня молока, що відзначається 1 червня, символ столиці Бельгії "Манекен Піс" ("Пісяючий хлопчик") пісяв виключно цим продуктом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: який пісяє, Ленін, Кракові | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]